Hulp bij uw overgangsklachten

Het consult 

Een consult bij de verpleegkundig overgangsconsulent duurt 1 uur,  we kiezen er voor om alle tijd te nemen om te luisteren naar je vraag. Persoonlijk, betrokken en deskundig. Veel vrouwen hebben het afgelopen jaar de praktijk in Arnhem en Aalten bezocht en waren allemaal blij verrast. Eindelijk iemand die me begrijpt. Eindelijk iemand die me serieus neemt en deskundig advies geeft. Dus wacht niet langer en blijf er niet mee zitten. 

 

Wij zijn er om samen met u te kijken naar uw klachten. Wat is het, waar komt het vandaan, is het hormonaal bepaald? 

We geven u veel kennis. Wat gebeurt er eigenlijk in uw lichaam. Wat is nou een opvlieger, hoe ontstaan die stemmingswisselingen.

Daarna lopen we de mogelijke oplossingen langs. Aan u om die behandeling of methode te kiezen die goed voelt en waar u vertrouwen in heeft. Wij coachen u bij het maken van de juiste keuzes en helpen u zo veranderingen in uw leefstijl door te voeren. Je kunt ons ook het beste omschrijven als een vrouwencoach.

 

De verpleegkundig overgangsconsulent, Wie is dat?

Desirée en José Marie mogen zich Verpleegkundig Overgangsconsulent noemen omdat zij BIG-geregistreerd verpleegkundige zijn die een opleiding aan het Care for Women institute hebben gevolgd en periodiek bijscholingen volgen van de vereniging voor Verpleegkundig Overgangsconsulentes. Daarnaast zijn zij BIG geregistreerd, voldoen aan de kwaliteitseisen van de V&VN (beroepsvereniging voor verpleegkundigen) ingeschreven bij de kamer van koophandel en in het bezit van een AGB-code waardoor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar vaak mogelijk zijn.

 

Voor welke klachten kunt u een afspraak maken?

Bij een verpleegkundig overgangsconsulente kunt u met een diversiteit aan klachten terecht, zoals:

 • Stemmingswisselingen
 • neerslachtigheid
 • Opvliegers
 • Hevige transpiratie
 • Vermoeidheid
 • Menstruatieproblemen
 • Seksualiteit
 • Anticonceptievragen
 • Slecht slapen
 • Urineverlies
 • Botontkalking
 • En veel meer…..

Dit zijn maar enkele zaken waar je als vrouw in een bepaalde levensfase mee te maken kunt krijgen. Vaak komen de klachten voort uit schommelingen in de hormonen.

 

 

Loop niet te lang door met klachten, u hoeft het niet alleen te doen. Wij willen die vriendin zijn, met vestand van zaken, die samen met u oplossingen zoekt. Wij willen u steunen en coachen bij het traject dat u kiest. We kunnen het niet van u overnemen, maar helpen doen we graag. Ons motto is daarom ook Hulp vragen mag.

 

Vergoeding Zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars erkennen het goede werk van de overgangsconsulentes. Daarom is onze dienstverlening in de meeste aanvullende pakketten opgenomen. Of uw zorgverzekeraar vergoedt kunt u controleren in dit overzicht. Omdat de hulp van de overgangsconsulente in het aanvullende pakket is opgenomen, heeft u geen Eigen risico!

 

 

 

Tarieven?

 

Afspraak maken?

Hier vindt u in onze blog het laatste nieuws

Overgangsconsulten altijd op afspraak.

locaties:

Achterhoek,

Laan v Klarenbeek Arnhem

Talingsingel Velp