Hulp bij uw overgangsklachten

De overgang. Een veel beschreven onderwerp. Maar zeker niet het meest besproken onderwerp. Veel dames weten niet wanneer hun moeder voor het laatst menstrueerde. Ook kunnen zij zich niet herinneren of ze ergens last van had. Ik hoorde haar nooit klagen, dus het zal wel niet.

 

Wij Nederlandse vrouwen bevallen bij voorkeur zonder pijnmedicatie en we zeuren niet over de overgang. Ach die opvlieger die zien ze vanzelf wel maar verder...mondje dicht. 

 

En dan zit je daar midden in de nacht. Iedereen slaapt en jij. Jij kan niet doorslapen. Soms wakker geworden door een opvlieger, maar vaak ook zonder reden.

En dan zit je daar midden op de dag op de bank. Geen puf om wat te doen. Te moe om wat te bedenken. Geen lust in de dag.

En dan sta je in de kelder...geen idee meer wat je ook al weer op ging halen. Het lijkt wel of je alles vergeet.

En dan sta je met je sporttas in de hand in de gang. Je wil echt wel gaan, maar vandaag heb je weer zo'n pijn in je spieren en gewrichten.

En dan sta je daar zachtjes te huilen op de gang. Weer ruzie gemaakt met je man of kinderen. Je kan je aan alles ergeren en irriteren. Moet ik nou echt alles alleen doen!

En dan, dan  weet je het niet meer. Is dit nou allemaal overgang, of word ik oud en saai. Gaat dit nog over. Hoe moet het verder. Ik wil weer lekker doorleven, maar weet niet hoe.

 

Veel klachten horen bij de overgang. Veel verdriet en wanhoop geven die klachten. Wij zijn er om te beoordelen welke klachten wel en welke klachten niet bij de overgang horen. Daarna gaan we aan de slag. Stapje voor stapje krijg je weer de regie in je leven. Sta je weer achter het stuurwiel en weet je welke kant je op wilt.

 

Herken je je in bovenstaand verhaal. Heb je klachten en ben je het zat.

Zoek hulp, praat met vriendinnen of buurvrouwen of bel ons. 

 

De consulten bij praktijk Uw Keerpunt worden altijd uitgevoerd door een verpleegkundig overgangsconsulente en beginnen altijd met een uitgebreide intake. Daarna kijken we waar bij u de klachten precies vandaan komen en wat er aan gedaan kan worden. We geven u adviezen en coachen u om met uzelf aan de slag te gaan. Soms aangevuld met zelfhulpmedicatie.

Na 3/4 consulten heeft u voldoende de kracht om zelf aan de slag te gaan. Een vierde of vijfde consult wordt vaak besteeds aan de toekomstige gevolgen van de overgang zoals preventie van Osteoporose en Hart-en vaatziekten.

Meer weten over PMS, klik hier

 

Meer weten over slaapproblemen, klik hier

 

Afspraak maken?

 

Meer weten over Tarieven? Vergoedingen?

Hier vindt u in onze blog het laatste nieuws

Overgangsconsulten altijd op afspraak.

locaties:

Achterhoek,

Laan v Klarenbeek Arnhem

Talingsingel Velp