PMS : Premenstrueel Syndroom

Bij de start van onze praktijk in Arnhem dachten wij dat we vooral vrouwen op het spreekuur zouden hebben met overgangsklachten. Het blijkt niet zo te zijn. De grootste groep klanten heeft de zogenaamde PMS klachten. Klachten net voor of tijdens de menstruatie.

Klachten die het leven van de vrouwen negatief beinvloeden. "Zo wil ik niet zijn" "het lijkt alsof ik dit niet ben" "Ik hoor mezelf mopperen tegen de kinderen maar kan het niet stoppen". Kreten die we veel horen in het spreekuur. Kreten met wanhoop erbij. Waarom kan ik mezelf die dagen niet onder controle houden.

 

Gelukkig kunnen we veel doen voor vrouwen met dit soort klachten.

We beginnen altijd met een uitgebreide intake. Daarna gaan we uitleggen welke hormonen wanneer spelen in het lichaam. Dan is het vaak tijd voor wat huiswerk. De tweede afspraak is puzzelen, wat is precies de oorzaak bij deze mevrouw en welke adviezen kunnen bij haar aanslaan. Soms vullen we de leefstijladviezen aan met zelfhulpmedicatie. 

De derde afspraak is meestal een flink aantal weken later. Vaak zien we dan een herboren vrouw. Beter in haar vel, minder klachten, meer respect voor zichzelf.

We zijn zo blij dat we dit werk mogen doen en de dankbaarheid van de dames mogen ervaren. Het derde spreekuur bestaat uit verder coachen, borgen dat een terugval niet snel zal gebeuren.

Helaas zijn er na het derde consult nog wel eens dames waar meer nodig is. Vaak proberen we samen met huisarts en andere zorgverleners de juiste hulp of medicatie te vinden. We blijven helpen en coachen. Je staat er bij ons nooit alleen voor.

 

Dus ben je voor je menstruatie snel geirriteerd, meer moe en moet je meer huilen? Heb je pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel en last van stemmingswisselingen. Voel je je down, depresssief en heb je nergens zin in. Zoek dan hulp. Loop er niet langer alleen mee door. Wij, verpleegkundig overgangsconsulentes kunnen je helpen.

Hier vindt u in onze blog het laatste nieuws

Overgangsconsulten altijd op afspraak.

locaties:

Achterhoek,

Laan v Klarenbeek Arnhem

Talingsingel Velp