Over ons

Desiree en Jose, twee overgangsconsulentes, voorheen Care for Womenspecialistes op de foto voor hun praktijkruimte bij Insula Dei

 

Wij zijn er voor U, maak gerust eens een afspraak.

Wij zijn Desirée en José Marie, twee Arnhemse dames met een hart voor de gezondheidszorg. Omdat wij vinden dat gezondheid een groot goed

is dat je moet koesteren willen wij mensen ondersteunen in de zorg voor hun gezondheid. Juist als je in de overgang zit is aandacht voor de gezondheid van groot belang.

Wij zijn beide verpleegkundig overgangsconsulente en aangesloten bij de VVOC.

 

De aanpak in onze praktijk is uniek.

Bij ons is er de tijd, rust en aandacht die zo belangrijk is. 

We zoeken steeds samen met u naar oplossingen. Dit doen we door u

goed en eerlijk te informeren zodat u goede keuzes kan maken.

 

Het consult 

Een consult bij de verpleegkundig overgangsconsulent duurt 1 uur,  we kiezen er voor om alle tijd te nemen om te luisteren naar je vraag. Persoonlijk, betrokken en deskundig. Veel vrouwen hebben het afgelopen jaar de praktijk in Arnhem en Aalten bezocht en waren allemaal blij verrast. Eindelijk iemand die me begrijpt. Eindelijk iemand die me serieus neemt en deskundig advies geeft. Dus wacht niet langer en blijf er niet mee zitten. 

 

Wij zijn er om samen met u te kijken naar uw klachten. Wat is het, waar komt het vandaan, is het hormonaal bepaald? 

We geven u veel kennis. Wat gebeurt er eigenlijk in uw lichaam. Wat is nou een opvlieger, hoe ontstaan die stemmingswisselingen.

Daarna lopen we de mogelijke oplossingen langs. Aan u om die behandeling of methode te kiezen die goed voelt en waar u vertrouwen in heeft. Wij coachen u bij het maken van de juiste keuzes en helpen u zo veranderingen in uw leefstijl door te voeren. Je kunt ons ook het beste omschrijven als een vrouwencoach.

 

De verpleegkundig overgangsconsulent, Wie is dat?

Desirée en José Marie mogen zich Verpleegkundig Overgangsconsulent noemen omdat zij BIG-geregistreerd verpleegkundige zijn die een opleiding aan het Care for Women institute hebben gevolgd en periodiek bijscholingen volgen van de vereniging voor Verpleegkundig Overgangsconsulentes. Daarnaast zijn zij BIG geregistreerd, voldoen aan de kwaliteitseisen van de V&VN (beroepsvereniging voor verpleegkundigen) ingeschreven bij de kamer van koophandel en in het bezit van een AGB-code waardoor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar vaak mogelijk zijn.

 

Voor welke klachten kunt u een afspraak maken?

Bij een verpleegkundig overgangsconsulente kunt u met een diversiteit aan klachten terecht, zoals:

 • Stemmingswisselingen
 • neerslachtigheid
 • Opvliegers
 • Hevige transpiratie
 • Vermoeidheid
 • Menstruatieproblemen
 • Seksualiteit
 • Anticonceptievragen
 • Slecht slapen
 • Urineverlies
 • Botontkalking
 • En veel meer…..

Dit zijn maar enkele zaken waar je als vrouw in een bepaalde levensfase mee te maken kunt krijgen. Vaak komen de klachten voort uit schommelingen in de hormonen.

 

 

Loop niet te lang door met klachten, u hoeft het niet alleen te doen. Wij willen die vriendin zijn, met vestand van zaken, die samen met u oplossingen zoekt. Wij willen u steunen en coachen bij het traject dat u kiest. We kunnen het niet van u overnemen, maar helpen doen we graag. Ons motto is daarom ook Hulp vragen mag.

 

Vergoeding Zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars erkennen het goede werk van de overgangsconsulentes. Daarom is onze dienstverlening in de meeste aanvullende pakketten opgenomen. Of uw zorgverzekeraar vergoedt kunt u controleren in dit overzicht. Omdat de hulp van de overgangsconsulente in het aanvullende pakket is opgenomen, heeft u geen Eigen risico!

 

 

 

Tarieven?

 

Afspraak maken?

 

 

 

 

 

Onze praktijk heet: “Uw Keerpunt”.

Reden voor deze naamkeuze is dat mensen met hun leefstijl diverse richtingen in gaan. Soms de goede kant soms de verkeerde kant op. Gezondheid heeft men hoog in het vaandel. Gezond zijn is een grote wens van iedereen. Maar met gezond leven hebben veel mensen moeite.  

Het moment dat onze klanten bij ons de praktijk instappen kunnen zij op een keerpunt staan. Wij zijn er om u bij de keuze die u maakt; de richting die u kiest te ondersteunen.  

 

Spreekuren zijn altijd op afspraak; in uiterste noodzaak zijn afspraken 's avonds en in het weekend ook mogelijk. 

 

Afspraken zijn in spreekruimtes in Velp, Arnhem of Aalten (Achterhoek). Of in overleg bij u thuis.

 

 

Bedrijfsorganisatie

Wij zijn beide zelfstandige ondernemers. Dat wil zeggen dat we afzonderlijk zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel. Wij delen onze praktijknaam en website, die wij Uw Keerpunt genoemd hebben.

Klachten of opmerkingen kunt u richten aan ons individueel. Uw Keerpunt is slechts een naam en heeft geen aansprakelijkheidsfunctie.

 

Je hebt een klacht. Wat nu?
We doen er alles aan om je op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je ergens niet tevreden over bent. Het is belangrijk om deze onvrede eerst met ons te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en komen we er samen uit als je kenbaar maakt waarover je ontevreden bent of wat je anders wil hebben. Wil of kun je de klacht niet met ons persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kan je gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging: VVOC. Deze ondersteunt je bij het formuleren van je klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt samen met je gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor je klacht. Je klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld.

 

Ons motto: Hulp vragen mag!

Hier vindt u in onze blog het laatste nieuws

Overgangsconsulten altijd op afspraak.

locaties:

Achterhoek,

Laan v Klarenbeek Arnhem

Talingsingel Velp