do

19

mrt

2020

Podcast Desiree

meer lezen

ma

22

okt

2018

Inktvis

meer lezen

ma

01

okt

2018

pompoen ipv pasta

meer lezen

ma

01

okt

2018

bananenbrood

meer lezen

zo

30

sep

2018

Bloemkoolrijst

meer lezen

di

26

jun

2018

brocollipesto

meer lezen

ma

25

jun

2018

Ontbijtpannenkoek

meer lezen

zo

22

apr

2018

witte kool

meer lezen

za

14

apr

2018

Grieks; saganaki

meer lezen

di

20

mrt

2018

Zuurkooltaart

meer lezen

zo

18

mrt

2018

Ontbijt muesli

meer lezen

za

17

mrt

2018

salade als lunch

meer lezen

do

15

mrt

2018

Maaltijdsoep

meer lezen

za

10

mrt

2018

Calzone

meer lezen

za

10

mrt

2018

Lunch met haring

meer lezen

vr

09

mrt

2018

Lunch

meer lezen

ma

10

nov

2014

Hoge bloeddruk

meer lezen

zo

12

okt

2014

Mindfulness

meer lezen

vr

05

feb

2021

Hartschade bij behandeling borstkanker

Vandaag een bijscholing over hartschade die kan ontstaan door chemotherapie en of bestraling bij de behandeling van borstkanker.

Het webinar werd gegeven door Angela Maas, hoogleraar in de vrouwen cardiologie. Ik volg haar al jaren en heb al haar boeken op de plank. Want we weten immers dat vrouwen in en na de overgang meer kans hebben op hartfalen. Preventie is van belang en ook een groot onderdeel van mijn consulten. 

 

Deze webinar gaf mij hele nieuwe informatie, ik schrok er een beetje van. Ik wist wel dat er bij bestraling een risico was op het raken van delen van het hart en bloedvat stelsel, maar dat die kans zo groot is. En natuurlijk snap ik dat chemotherapie voor hartfalen kan leiden, maar dat die kans zo groot is. Dat wist ik niet. Veel vrouwen zijn na een chemobehandeling moe. En meestal word dat geweten aan de chemo. En dat kan ook zo zijn....maar ook veel hartpomp klachten kunnen de oorzaak zijn of hartklepbeschadigingen. Dit ontstaat juist in het eerste jaar na starten chemotherapie. En is dan op zijn best behandelbaar. Met medicatie kunnen vrouwen dus goed geholpen worden. Maar artsen moeten dan preventief zo snel mogelijk na chemotherapie, bloedonderzoek en hartecho doen om dit op te sporen, zeker als een vrouw over moeheid klaagt. Hier zijn inmiddels richtlijnen voor gemaakt, altijd hartonderzoek na chemo...maar wat blijkt....veel minder dan de helft vd vrouwen die een risicovolle behandeling hebben gehad krijgen dit preventieve onderzoek aangeboden. 

 

ik zie ook veel vrouwen in mijn praktijk met borstkanker. Vaak krijgen vrouwen therapie waardoor zij vervroegd in de overgang zijn. Veel van hen klagen over moeheid. Ik ga ze voortaan wijzen op vervolg onderzoek. Echt noodzakelijk!! Wat een leerzame dag vandaag!

groetjes Desiree

do

19

mrt

2020

Podcast Desiree

Onlangs werd Desiree van Cleef geinterviewd voor een podcast voor IZZ zorgverzekeringen. Leuk om te horen!

wo

27

mrt

2019

Week van de overgang

Week van de overgang...

 

8 tot en met 14 april is het weer de week van de Overgang. Een week die hard nodig is omdat veel vrouwen niet weten of ze in de overgang zijn. En ze weten niet altijd wat de impact is van de overgang op hun huidige gezondheid en de impact op hun gezondheid in de toekomst.

1,6 miljoen vrouwen zitten momenteel in Nederland in de overgang. Misschien jij ook? Dus alle reden om je te laten informeren over deze fase in je leven. Iedere vrouw maakt immers de overgang mee. Gelukkig heeft niet iedereen daar klachten van maar toch is het een keerpunt in je leven. Want door de daling van je vrouwelijke hormonen moet je beter voor je lijf zorgen.

Vrouwen zijn in/na de overgang gevoeliger voor botontkalking en hart-en vaatziekten.

Het thema van de week is dit jaar; Kies je leefstijl bij je leeftijd.

 

Omdat je leefstijl zo belangrijk is, altijd wel maar zeker voor vrouwen in de overgang geeft verpleegkundig overgangsconsulten Desiree van Cleef huiskamerpresentaties; Onderwerp: Wat eet je in de overgang.

 

Data;  maandag 8 april van 14.00 tot 14.30 uur

Dinsdag 9 april komt te vervallen. 

Alleen toegang (gratis) door je aan te melden; vol is vol.  stuur een mail naar d.vancleef@uwkeerpunt.nl

 

 

 

 

ma

22

okt

2018

Inktvis

Zaterdag weer eens naar de markt geweest, moet ik veel vaker doen. Goedkoop en vers.

Vandaag dus inktvis gekocht. 700 gram voor drie personen...helaas veel afval, want ik koop het nog niet schoongemaakt. Een hele klus maar dan heb je ook wat. Na het schoonmaken, de inktvis in ringen geknipt en deze met drie tenen knoflook gebakken. Mmm lekker hoor en heel gezond, vol met vit B12, eiwitten en antioxidanten (goed tegen de rimpels dus) Ik heb ze gestrooid op een flink bord vol met roerbakgroenten. Ik had op de markt paksoi en  rode paprika gekocht. Paksoi is een zogenaamde crucifere groente, dat is een groente (zoals bijv alle koolsoorten, brocolli, spruitjes rucola,) die zorgt voor aanmaak van goede oestrogenen. (ja ja je kan ook foute oestrogenen maken) . Ik had er wat couscous bij gedaan, niet teveel want het is een koolhydraat maar wel veel beter dan rijst! en een snoeptomaatjes salade. De tomaatjes had ik een uur voor consumptie gemarineerd in olijfolie, verse basilicum, iets zeezout en peper. Was weer een heerlijk vullend maaltje.

ma

01

okt

2018

pompoen ipv pasta

Al eens gehoord van pompoenspagetti...ik wel maar nog nooit gegeten. Het schijnt dat er speciale pompoenen zijn die daarvoor geschikt zijn. Ik dacht wat een onzin, ik probeer het met een gewone kado gekregen pompoen. Maar nee. daarvan kan je geen spagetti maken. Dus als je pompoenspagetti wil dan toch maar kant en klaar in de winkel kopen. Maar ik had inmijn enthousiasme wel een halve pompoen geroosterd in de over. Pompoen in stukken snijden, bestrijken met olie en dan 30 minuten op 175 graden in de oven. Ondertussen de "saus"gemaakt. Runder gehakt gebakken met twee flinke uien, een prei en twee paprika's. twee tenen knoflook, wat saliepoeder, oregano en basilicum. Dit lekker laten pruttelen en later nog een blik tomatenstukjes erbij. Ondertussen was de pompoen gaar, ik kon er dus geen slierten van maken maar wel blokjes snijden en lekker hoor. Ik at dit dus alles zonder koolhydraten en zat toch echt goed vol Uiteraard een frisse ijsbergsla erbij om de laatste gaatjes te vullen. 

Hier vindt u in onze blog het laatste nieuws

Overgangsconsulten altijd op afspraak.

locaties:

Achterhoek,

Laan v Klarenbeek Arnhem

Talingsingel Velp