Even voorstellen

 

 

Foto van Jose Marie ter Haar, Care for Womenspecialiste, Big verpleegkundige en thuiszorg verpleegkundige

Fluitend de overgang door?

 

Fluitend de overgang door, dat is misschien wel wat veel gevraagd, maar om je te laten  begrijpen wat er tijdens de overgang met ons vrouwen gebeurt en hoe belangrijk het is dat we ons leven niet laten bepalen door onze hormonen, daar wil ik u graag bij helpen.

 

Ik ben José Marie ter Haar en inmiddels heb ik de overgang toch echt wel achter me. Als ik toen had geweten wat ik nu weet had dat best een hoop gescheeld. De diverse klachten die ik had tijdens mijn overgang herkende ik niet als overgangsklachten. Klachten zoals spier en gewrichtspijnen, vermoeidheid, kort lontje op z’n tijd. Maar ach, ik werkte volop in de particuliere thuiszorg, had thuis een groot gezin met opgroeiende pubers, en we waren volop aan het bouwen aan ons project HuisterHaar. Kortom, ik was vast te druk. Toen ik in een vakblad voor verpleegkundigen las over een opleiding tot overgangsconsulente vond ik dat wel een goed moment om een overstap te maken. Met de klachten zoals ik die toen ervoer, dacht ik dat ik niet lang zorg aan bed zou kunnen blijven geven.

 

Tijdens mijn opleiding tot overgangsconsulente aan het Care for Women Institute, leerde ik onder andere over DE overgang, en daardoor over m’n eigen overgang. Er ging een wereld voor me open. Ik leerde wat hormonen met vrouwen in het algemeen kunnen doen, wat voor mij met mijn vier opgroeiende dochters heel goed van pas kwam en nog komt. Maar ook wat hormonen in de overgang doen, en dat is niet mis.

 

Inmiddels heb ik heel wat vrouwen op consult gehad in mijn praktijk en vind ik het iedere keer weer een uitdaging om vrouwen uit te leggen wat er nou eigenlijk precies gebeurt met ons vrouwen in het algemeen, en tijdens de overgang in het bijzonder. Vragen over opvliegers, moeheid, stemmingswisselingen of urineverlies, er komt van alles op tafel. Wat kun je zelf doen? Waar kan ik als overgangsverpleegkundige eventueel raad geven, een luisterend oor bieden, ondersteunen, coachen?

 

De overgang is een belangrijk moment in het leven van een vrouw.  Daar mogen we wel eens bij stilstaan, een pas op de plaats maken. In een maatschappij waarin we momenteel leven is dat stilstaan alleen al een behoorlijke opgave. Maar broodnodig! Het allerbelangrijkste vind ik het besef dat de overgang iets normaals is wat bij je leven hoort. Je bent niet ziek!!

 

Ook vrouwen met borstkanker kunnen voor goede adviezen en begeleiding op consult komen.

 

Tenslotte kan een ieder terecht voor een healthcheck, waar onderandere cholesterol en bloedsuiker worden bepaald en bloeddruk worden gemeten. 

 

Inmiddels ben ik een paar jaar verder. Het is alweer een paar geleden dat ik de opleiding tot overgangsconsulente heb voltooid. Ik werk naast mijn praktijk nog steeds in de particuliere thuiszorg! Maar nu nagenoeg zonder de klachten die ik had toen ik aan de opleiding begon.

Dat is winst!

Dat gun ik u ook!

 

Fluitend de overgang door?

Geef het een kans!

Je kunt mij het beste bellen voor een afspraak op: 06 44590641

Je kunt mij ook mailen op mailadres: josemarieterhaar@gmail.com

 

Over mijzelf:

 

Leefervaring:

Getrouwd en moeder van 5 kinderen, grootmoeder van 8 bijna 11 kleinkinderen.

Werkervaring: Verpleegkundige in het OLVG in Amsterdam, doktersassistente, godsdienstleraar, particulier verpleegkundige en nog steeds actief in de particuliere thuiszorg.

Ik woon in Velp (Gelderland), dichtbij Arnhem en heb mijn praktijk aan huis.

 

 

Jose Marie ter Haar

Talingsingel 44

6883 CW Velp

 

M: 06 44590641

 

KvK nummer: 09192865

BTW nummer: 99633541B01

 

Door op de foto te klikken kunt u online een afspraak in boeken in de agenda van

José Marie ter Haar . Wilt u liever bellen, dat kan, bel dan 06 44590641.