Visolie belangrijk voor vrouwen in de overgang

Veel mensen slikken dagelijks visolie tabletten! Terecht vinden wij bij Care for Women en hebben daarom goede visolietabletten in ons assortiment. Maar wekelijks vette vis op het menu en daarnaast ook wekelijks een gewone vis heeft hetzelfd

e gezonde effect. Persoonlijk eet ik liever wekelijks een haring en een stukje zalm dan tabletten maar iedereen moet kiezen wat bij hem past!

Waarom is visolie zo belangrijk?
Omega 3, 6 en 9 zijn onverzadigde vetzuren. Vooral omega 3 vetzuren hebben een gunstige invloed op de lichamelijke gezondheid. Maar het meest van belang is de balans tussen omega 3 en 6. Helaas is bij de huidige westerse voeding een overschot aan omega 6 ten opzichte van omega 3 te zien. Omega 6 en 9 krijgt je eigenlijk altijd voldoende binnen via de normale voeding.
Het is dus belangrijk om de omega 3 binnen te krijgen via vis of via capsules om zo voor een gezonde balans te gaan. De ideale verhouding tussen omega 3 en 6 zou moeten liggen tussen 1:3 en 1:5. De westerse eetgewoonten zorgen er echter voor dat deze balans verschuift naar soms wel 1:20 of meer.

Studies hebben aangetoond dat een hoge visconsumptie samenhangt met een verkleind risico op hart- en vaatziekten. 
omega 3 vermindert de vorming van bloedstolsels door de bloedplaatjes minder kleverig te maken en door de aanmaak van stollingseiwit af te remmen
het zorgt voor een triglyceriden afname: een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor een hartaanval
het beschermt tegen onregelmatigheden in de hartslag
het verlaagt de bloeddruk
het heeft een bloedverdunnende werking: omega 3 verbeterd de dikte van het bloed, waardoor het hart minder hard hoeft te pompen

Omega 3 is ook goed voor de hersenen als een essentiële voedingsstof. Het zorgt voor de capaciteit tot leren en de mentale ontwikkeling. 

In 1998 werd het eerste bewijs geleverd dat omega 3 vetzuren kunnen helpen bij pijnlijke gewrichten en artrose. 

Omega 3 en omega 6 samen met vitamine E dragen bij aan een mooie huid en glanzend haar. De essentiële vetzuren zijn rustgevend voor de huid, waardoor het herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund en de huid beschermd wordt tegen veroudering. 

Eén van de vele positieve effecten van Omega-3 op de gezondheid is zonbescherming. Een dagelijkse dosis Omega-3 kan het risico op beschadiging door de zon verkleinen

Omega 3 vetzuren helpen bij het bouwen en onderhouden van goed zicht. Ze zijn belangrijk in alle stadia en leeftijden, van de ontwikkeling van zicht bij baby’s tot het in stand houden van het goed werken van de ogen op latere leeftijd. 

Een vetarm dieet met een tekort aan omega 3 en omega 6 kan de vetverbranding juist vertragen. Het metabolisme wordt vertraagd, waardoor er minder calorieën worden verbrand. Omega 3 verhoogt de stofwisseling, verbrandingssnelheid en energieproductie. Daarbij helpt omega 3 overtollig vocht uit de weefsels af te voeren.

Ook zwangeren doen er goed aan om visolie tabletten te slikken. Er zijn onderzoeken die aantonen dat het een positieve bijdrage levert aan de intelligentie van het kind en de moeder heeft minder kans op een postnatale depressie.

Genoeg redenen om vanavond allemaal een stukje zalm in de oven te doen!

Voor degene die niet van vis houden. Gebruik visolie capsules van goede kwaliteit. Goedkoop is bij dit soort producten vaak duurkoop. Wil je het testen…goede tabletten geven, hoe vervelend ook, een lichte nasmaak. Leg je capsules 2 uur in de vriezer, zien ze daarna troebel en vlokkerig, grote kans dat er ook anders stoffen in je tabletten zit behalve omega 3.