diane pil, stoppen met slikken of niet?

De Diane-35 pil is veel in het nieuws. In Frankrijk is de pil uit de handel gehaald nadat er 4 vrouwen na gebruik zijn overleden. Ook in Nederland is er onlangs een vrouw overleden na het slikken van de Diane pil. 

Het risico op een longemobilie is bij alle vormen van Anticonceptie die je slikt aanwezig. Met name de eerste twee jaar van gebruik. Goed letten op signalen is dan belangrijk. Dat geldt bij de Diane pil maar ook bij de andere pillen. Het risico is erg beperkt maar toch aanwezig.

 

Er is wel een duidelijke kanttekening bij het gebruik van de Diane pil;

DIANE-35 is bedoeld voor de behandeling van acne, vette huid of overmatige beharing. Er wordt aangeraden de behandeling te stoppen 3 à 4 maanden nádat de aandoening(en) waarvoor Diane-35 werd voorgeschreven is(/zijn) verdwenen, en Diane-35 niet uitsluitend als anticonceptiemiddel te gebruiken.

 

Wil je meer weten over anticonceptiemiddelen en welke het beste bij jouw levenstijl past. Maak dan eens een afspraak voor het anticonceptiespreekuur? Goed idee toch?