Zorgmodule Ministerie VWS

 

PERSBERICHT – Arnhem, 20 februari 2012

AFSLANKEN VERMINDERT RISICO CHRONISCHE ZIEKTEN

Goede begeleiding zorgt voor gewichtsverlies en betere gezondheid

 

Wie te zwaar is, loopt het risico op chronische ziekten, zoals obesitas of diabetes. Een leefstijlverandering kan dat proces uitstellen of zelfs voorkomen. Gewichtsconsulente Desirée van Cleef geeft praktische adviezen en begeleidt haar cliënten intensief in het afslankproces. Daarmee raken cliënten niet alleen kilo’s kwijt, ze doen veel meer voor hun gezondheid. In veel gevallen wordt de begeleiding vergoed door zorgverzekeraars.

 

Zorgmodule Ministerie VWS

“Goede voeding en een gezond gewicht zijn ontzettend belangrijk,” zegt Desirée. In januari is, in opdracht van het Ministerie van VWS, de Zorgmodule Voeding uitgebracht. Deze module is er om onderscheid te maken in de verschillende niveaus van voedingszorg. Voor sommige mensen zijn algemene adviezen heel geschikt om af te vallen, anderen, zoals mensen met allergieën, hebben een speciaal afgestemd dieet nodig. “In mijn praktijk kan iedereen terecht die gebaat is bij gezonde voeding. Mensen die zo’n speciaal dieet nodig hebben, verwijs ik naar andere professionals,” vervolgt Desirée. “Maar voor mensen met een verhoogd risico, waar bijvoorbeeld hoge bloeddruk en diabetes in de familie voorkomen, kan begeleiding bij de gewichtsconsulent een zeer goede keuze zijn. Mijn cliënten werken niet alleen aan gewichtsvermindering, ze verminderen daarmee ook echt hun gezondheidrisico’s.”

 

Gewoon gezond

Wie even googelt, kan in Arnhem genoeg afslankbegeleiders vinden. Toch is Desirée overtuigd van haar werkwijze. “In plaats van maaltijdvervangers of afslankmiddelen geef ik advies over gezonde voeding en begeleid ik mijn cliënten stapsgewijs naar een gezond eet- en leefpatroon. Dat klinkt misschien simpel, maar ik adviseer mijn cliënten heel praktisch op dat gebied en het is in lijn met de Zorgmodule. Het gevolg is dat mijn cliënten minder wegen, fitter zijn en dus ook veel minder risico lopen op die chronische ziekten. Ik zie alleen maar voordelen.” Veel verzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor de begeleiding van de consulten van Desirée. Een overzicht van de vergoedingen is te vinden op www.gewichtsconsulenten.nl en natuurlijk op de website van Desirée; www.uwkeerpunt.nl