Het weer wordt beter dus allemaal snel de wandelschoenen aan!

Wist je dat je met wandelen minder kans hebt op hart- en vaatziekten dan dat je gaat hardlopen. (uitgaande van het feit dat je bij beide activiteiten evenveel energie verbruikt)

 

Dat is nogal een goed nieuws voor mensen zoals ik die niet van hardlopen houden maar graag een uurtje het bos ingaan.

Er is een studie uitgevoerd in Groot Brittannië waarin 6 jaar lang de gezondheid van meer dan dertigduizend volwassen hardlopers en vijftien duizend volwassen wandelaars bekeken werd.

 

Door te wandelen heb je ruim 9 % minder kans op een hartziekte. Mensen die graag hardlopen hebben 4,5% minder kans op hartziekten . Meer bewegen loont dus snel. Ook de kans op een hoge bloeddruk neemt af. In een soortgelijke studie in Amerika was al aangetoond dat je door wandelen minder kans hebt op een te hoog cholesterol dan bij hardlopen.

 

Hardlopers….stop nu niet met hardlopen, want buiten lopen en bewegen is enorm goed voor je gezondheid, en er zijn natuurlijk ook wel andere factoren die meespelen. Geef niet op!

Overigens....hardlopen is enorm goed in de preventie van botontkalking (osteoporose) en elke bewegingsvorm is goed voor hormonale stabiliteit..dus heb je last van stemmingswisselingen of een dipje...hardlopen (en ook wandelen) helpt super.

 

Ik als wandelaar ben nu wel even heel blij, want ik vind het wel een fijn idee te weten dat je met wandelen al zoveel effect kunt bereiken, ik keek altijd maar jaloers naar die joggers...niet nodig dus….!