"Draag weer wit"-week komt eraan...wat kan je doen bij heftig bloedverlies

3 tot en met 7 juni is het de draag weer wit week....wat voor een week zul je zeggen...ze maken ook overal een week van!!

Toch is het heel belangrijk dat er jaarlijks aandacht gevraagd word voor dit onderwerp. Uit onderzoek blijkt een dame op de vijf dames last te hebben van wat je noemt heftig bloedverlies tijdens de menstruatie. Zo heftig dat zij zich tijdens de menstruatie dagen veel zorgen maken of zij niet "doorlekken"en zullen zich zeker niet in het hoofd halen om iets wit te dragen of op een witte stoel te gaan zitten. buiten dit ongemak, zijn er ook lichamelijke ongemakken. Het vele bloedverlies kan tot bloedarmoede leiden en dat geeft ook weer vervelende klachten.

Gelukkig is er vaak wat aan te doen en hoeven vrouwen niet langer rond te lopen met de klachten. Je kunt het bespreekbaar maken bij je huisarts of kom eens langs bij ons.