Door het biologische verschil hebben vrouwen meer last van eetbuien!

Vrouwen eerder overgewicht door eetbuien….

 

Het blijkt dat vrouwen vaker last hebben van eetbuien dan mannen. Vaak wordt dit geweten aan psychologische en culturele druk die vrouwen meer voelen dan mannen. Maar uit een studie in Amerika bij ratten bleek dat vrouwtjes ratten vaker (6x!) een eetbui hadden dan mannetjes ratten en dat terwijl ratten niet echt de druk voelen van het slankheids ideaalbeeld.

Er is dus een biologisch verschil wat vrouwen meer doet eten.

 

Vrouwen kunnen er dus niets aan doen dat ze te dik zijn?? Te mooi om waar te zijn toch…Eigenlijk weten we allemaal wel hoe de kilo’s eraan komen. Want als we eerlijk zijn weten we dat door te snel eten, verkeerd eten, stress, te druk zijn om te sporten en omdat het allemaal zo lekker is, de kilo’s eraan vliegen.

 

Wil je graag een paar kilo afvallen, ga dan zeker niet drastisch lijnen, hiermee vertraag je je stofwisseling. Het gevolg van een trage stofwisseling is dat je zodra je weer meer gaat eten je zo weer op je oude gewicht zit. Compleet je eetgedrag omgooien en weer terug naar de schijf van vijf, geeft effect voor je leven en niet eventjes. Hulp nodig….kijk dan eens op onze website.