Streng dieet volgen of je leefstijl aanpassen. Wat kies jij?

Dieet volgen of je leefstijl aanpassen?

 

Vandaag (11 juni 2013) een leuk artikel in de Gelderlander over het feit dat een dieet heel goed is om tijdelijk gewicht te verliezen. Maar wil je gewichtsverlies voor lange termijn dan moet er meer gebeuren.

Ik onderschrijf dit helemaal.

Afvallen is voor de meeste mensen niet moeilijk. Het gewicht eraf houden wel!

Vaak is het beter dat mensen eerst eens 5 – 10% gaan afvallen en dan dit bereikte gewicht een half jaar vol houden. Daarna pas weer verder gaan afvallen.

 

Veel mensen kiezen een streefgewicht dat erg laag ligt. Door streng te lijnen weet men dit soms ook te bereiken. Maar zodra men weer het oude ritme qua eten oppakt zitten de kilo’s er weer snel aan en het jojoën is begonnen.

 

Wil je dat niet…kijk dan eens naar je leefstijl. Gooi de manier hoe je nu met eten omgaat helemaal om. En dan zal je zien dat je heus nog wel lekkere dingen mag eten, maar niet iedere dag en niet tegelijk.

 

Hulp nodig, denk dan eens aan ondersteuning door een gewichtsconsulent. Zij zijn specifiek opgeleid mensen te begeleiden in gezond eten, zonder streng dieet!