Overgangsklachten of last van een traag werkende schildklier?

Overgangsklachten of werkt je schildklier te traag?

 

1 op de vier vrouwen boven de 45 jaar oud heeft een traagwerkende schildklier.

Je schildklier is heel belangrijk voor je stofwisseling en dus je geestelijk en lichamelijk welbevinden. Werkt deze te traag dan maakt hij te weinig hormonen, met alle gevolgen van dien. Een schildklier kan ook te snel werken…maar daar besteed ik in deze blog voor het gemak geen aandacht aan.

De klachten van een traagwerkende schildklier zijn uiteenlopend: gebrek aan plezier ,PMS klachten, te hoge of te lage bloeddruk, obstipatie, droge huid, haren en nagels, vocht vasthouden, kouwelijk zijn, spier-en gewrichtspijnen, hoofdpijn, opgeblazen gezicht, uitstelgedrag, gewichtstoename, gebrek aan energie om dingen te doen, angstig zijn, paniek gevoel, besluiteloosheid, stemmingswisselingen, negatief zelfbeeld, depressieve klachten, concentratiestoornissen,  constant gevoel van stress. Een opsomming van klachten die ook voorkomen bij vrouwen in de overgang.

Ben je in de  overgang dan worden bovenstaande klachten vaak geweten aan het feit dat je hormonen oestrogeen en progestageen dalen. Maar wees er altijd van bewust dat dat niet de oorzaak hoeft te zijn. Laat altijd bij een aantal van bovenstaande klachten je schildklierfunctie bepalen, want pas dan kan de juiste behandeling geboden worden.

Zoek hulp bij je klachten!