Zaterdag 28-9 Open spreekuur ivm Dress Red Day

 

29 september Dress Red Day

 

Op 29 september is het Dress Red Day. Op die dag roept de Hartstichting alle vrouwen op om iets roods te dragen om zo samen aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten; wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog te weinig mensen zijn zich bewust van de ernst en urgentie van hart- en vaatziekten.

 

In Nederland overlijdt bijna één op de drie vrouwen aan hart- en vaatziekten.  Er overlijden zelfs meer vrouwen dan mannen hieraan: van de 107 mensen die aan deze ziekten overlijden, zijn er 57 vrouw en 50 man. Vrouwen lijden vaak onnodig, omdat de ziekte te laat bij hen wordt herkend. Zij hebben andere symptomen en omschrijven hun klachten op een andere manier. Vrouwen belanden bij een acuut infarct dan ook gemiddeld tien minuten later in het ziekenhuis dan mannen.

 

Dress Red Day in Arnhem bij Praktijk Uw Keerpunt

Op 28 september a.s. is het Dress Red day bij praktijk Uw Keerpunt, dan kunt u meer informatie krijgen over hart-en vaatziekten bij vrouwen tijdens het gratis open  spreekuur.   Tijdstip: 10.00-11.30 uur

De Verpleegkundig Overgangsconsulente, de specialist in vrouwengezondheid, meet dan gratis uw bloeddruk.

Adres: Velperweg 139a-2 Arnhem

 

Draag samen rood

Doe mee aan Dress Red Day en steun dit initiatief door  iets roods te dragen.  Een rood jurkje, rood T-shirt, rode sjaal. Alles is goed, zolang het maar opvalt dat je rood draagt. De kleur rood is een alarmsignaal: door 29 september rood te dragen laat je anderen zien dat het van levensbelang is dat vrouwen zich tijdig bewust zijn van de risico’s op een hart- of vaatziekte en dat de zorg voor vrouwen beter moet. Ga vooral samen in het rood,  want hoe meer vrouwen rood dragen, hoe groter ons alarmsignaal.