Probiotica ook goed voor vrouwen in de overgang

 

Gelukkig raken meer en meer mensen overtuigd van het nut van een goede probiotica. Ook huisartsen adviseren steeds vaker na een antibiotica kuur een probiotica kuur te nemen. Het feit dat een antibioticakuur je darmflora ontregelt raakt meer bekend. Probiotica kan de cultuur in je darmflora helpen te herstellen.

 

Probiotica doet meer....zo weten we dat ook je immuunsysteem kan vergroten en het kan de groei van "zieke" bacteriën in je darmen remmen.

Er zijn nu ook kleine studies geweest die aantoonden dat probiotica ook de balans van de vaginale flora positief kan beïnvloeden. Tijdens de zwangerschap en na de menopauze bijvoorbeeld beïnvloedt progesteron de epitheellaag van de vagina zodanig, dat schimmels zich gemakkelijk hechten. Orale inname van probiotica met zorgvuldig geselecteerde lactobacillen kan de vaginale flora gunstig beïnvloeden. (bron Orthica) Belangrijk voor vrouwen in de overgang, want zij ervaren vaak vaginale klachten.