gezonde hersenontwikkeling van het ongeboren kind..wat moet je doen als je zwanger bent of zwanger wilt worden!

Gister een fantastische scholing gehad over orthomoleculaire geneeskunde. Hieronder in telegramstijl de tips die ik genoteerd heb voor aanstaande moeders. Let wel. ik ben geen deskundige op dit gebied, maar ik weet wel en besef ook dat onderstaande tips heel belangrijk zijn voor een gezond kind en een gezonde zwangerschap.

 

Hersenontwikkeling gebeurt vooral in de eerste drie maanden van de ontwikkeling van de foetus. Nadeel de meeste vrouwen weten dan niet dat ze zwanger zijn.

De schildklierfunctie van moeder is van enorm belang bij hersenontwikkeling van een foetus. Deze moet dus in orde zijn voor de zwangerschap. Helaas blijkt dat de schildklier te traag werkt bij heel veel vrouwen. belangrijkste reden hiervoor is dat het gebrek van selenium in de voeding.

De belangrijkste voedingsbronnen van dit buitengewoon essentiële mineraal zijn: Zaden

Noten, Knoflook, Champignons,Eidooiers,Uien Vis en schaaldieren Tomaten, broccoli Asperges Gevogelte (kip, eend, fazant, etc.) Spiervlees, nieren lever. Maar ook al eet je dit in ruime mate, dan nog is het risico op een tekort aan selenium groot. Selenium suppleren is dus raadzaam.

Ook jodium (brood), voldoende eiwitten, mangaan en zink zijn essentieel.

 

Van een slecht functionerende schildklier kan de moeder te weinig voedingsstoffen geven aan haar kind en dit kan lijden tot een non permissive brain. Dit herken je aan niet de wil hebben om te bewegen, niet de wil hebben om de juiste keuzes te maken, niet vrolijkheid hebben als basisemotie. Dit zijn vaak mensen die zeggen dat ze altijd de verkeerde keuzes maken. Ook is er een groter risico op kinderen met adhd en autisme.

 

Veel stress is slecht in de eerste drie maanden.

 

kramp in zwangerschap is vaak gevolg van magnesium te kort.

 

alleen inname van foliumzuur is niet goed voor het kind en moeder. Foliumzuur (B11) altijd samen slikken met B6 en B12. in de meeste zwangerschapsmultis zijn deze allemaal aanwezig.

 

extra vit D is ook noodzakelijk.

 

visolie tabletten zijn absolute noodzaak gedurende de gehele zwangerschap.

 

Zorg ervoor dat je geen overgewicht hebt en in ieder geval niet insuline resistent.

 

Geen borstvoeding, vaak is dat omdat we dan ons te weinig op het moeder zijn richten, maar bv teveel bezig met werk en carrière. of er is teveel stress.

 

Wat een lijst he....het verbaast me dat ik gezonde kinderen op de wereld gezet heb. maar ik snap het allemaal wel, wat me verteld is in deze opleiding en ik geloof ook in het belang van alle adviezen.

 

Nu we meer weten krijgen we een lastige keuze erbij....ga je je leefstijl aanpassen al voordat je zwanger wordt en volg je alle adviezen op of kies je je eigen stijl omdat je overtuigd bent dat dat ook goed is. Een hele lastige keuze....maar als de kans groter is een gezond kindje te krijgen, zou ik streven naar het hoogst haalbare voor mijn situatie en proberen de bovenstaande adviezen op te volgen!