De documantaire Uitgebloe(i)d op tv

Maandag 3 maart Nederland 2 om 20.55 uur is de documantaire Uitgebloe(i)d op tv. Ik ben heel benieuwd want mijn collega-overgangsconsulentes die meegewerkt hebben hieraan, en dus de het al hebben mogen zien zijn heel enthousiast. 

Mooie informatie over de overgang. Eindelijk meer aandacht voor de klachten en hoe zwaar vrouwen het kunnen hebben. 

 

Afgelopen woensdag was er al een voorproefje bij bij Pauw en Witteman. Documantaire maakster Ingeborg Beugel vertelde over de ongemakken en hoe weinig er toch over bekend is. Ook liet zij zien dat er weinig begrip is, bijv. door Linda de Mol die de overgang niet sexy vind.

Ik vond het reuze irritant hoe onvolwassen de mannelijke gasten aan tafel op het onderwerp reageerde. Kinderachtig maar Ingeborg trok zich er niets van aan. Vertelde rustig haar ervaringen zonder schaamte en dwong zo veel respect af. Fantastisch...ik ben heel benieuwd naar maandag en de reacties!!