Meer groente en fruit, goed voor iedereen en zeker voor vrouwen in de overgang!

In Londen bestudeerde ze 8 jaar lang de eetgewoontes van 65.000 engelse mensen. En wat bleek, zij die meer dan 7 stuks groente en fruit aten leefden langer en gezonder.

 

De norm in Nederland is twee ons groente en twee stuks fruit. Een hoeveelheid die zo schijnt door 5% gehaald wordt.

 

ik herken dit wel in mijn praktijk, veel vrouwen redden het niet. Ze zeggen gezond te eten maar als ik doorvraag....Vaak een zak roerbakgroente voor een maaltijd voor vier personen. Niet genoeg dus. Ook fruit schiet er vaak bij in. 

Gemiddeld hebben de dames 1 stukje fruit op het menu staan. Helaas te weinig. Waarom...de vitamines uit de groente en fruit zijn de puinruimers van ons lichaam. Zij houden zeg maar je lijf schoon en daardoor kan je beter functioneren. Met name de B-vitamines zijn voor vrouwen in de overgang belangrijk. Vrouwen verbruiken die meer en dat terwijl het al zo lastig is om ze binnen te krijgen. Dit draagt bij aan  een watterig gevoel in het hoofd en die prikkelgevoeligheid. 

 

Dus allemaal tweemaal een appel of banaan en allemaal aan de groente...wat komkommer op brood, snoeptomaatjes en snackworteltjes bij de vier uur dip en soep. Soep vind ik persoonlijk de makkelijkste manier om veel groente binnen te krijgen. Zelfs bij kritische pubers. Stronk broccoli koken, blender erop en voila aan tafel.....