Ontspannen, het toverwoord in de overgang

In onze praktijk besteden we veel aandacht aan ontspannen, het verminderen van prikkels of stress voorkomen. Heel belangrijk want stress en hormonen gaan niet samen.

Helaas kan je stress niet altijd voorkomen, dat hoort soms bij het leven, maar als je daar voldoende ontspanning tegenover zet kom je weer in balans.

 

Het zoeken van die balans, via coaching, is  een belangrijk onderdeelvan het behandelplan van overgangsconsulentes voor overgangsklachten

 

Balans zoeken kan ook goed met Ayurveda, een indiase geneeskunde.

Volgens Ayurveda wordt de mens geboren met een optimale energiebalans, gebaseerd op een eigen unieke combinatie van karakteristieken. Maar door tal van verstorende factoren (stress, voeding, werk etc) verandert deze optimale vorm in een ongezondere vorm. 

Om weer in balans te komen komt men bij Ayurveda niet met regels en beperkingen maar met aanpassingen aan je leefwijze en voedsel aan wat jij nodig hebt. Bijvoorbeeld Pitta types (vuur en water types) moet als hij te fel wordt in balans worden gebracht met kalmte, koelte en matiging.

Interessant he...niet iets waar ik gelijk aan denk, maar wat heerlijk dat er verschillende manieren zijn om klachten te lijf te gaan!