In juni is er weer de draag weer wit week

Dit jaar is de "draag weer wit week" vanaf 3 juni tot en met 7 juni.

 

In deze week is er in meerdere ziekenhuizen in het land informatie over heftig bloedverlies tijdens de menstruatie.  Voor de gelderlandse dames. Het Canisius in Nijmgen houd 2 juni vanaf 19.00 uur een informatie avond.

 

Veel vrouwen hebben als zij in de pre menopauze zitten last van heftige bloedingen. De pre menopauze in de fase waarin de eierstokken steeds minder vrouwelijke hormonen produceren. Dit geeft verschillende klachten. Veel vrouwen denken in deze fase nog niet aan de overgang omdat zij nog menstrueren maar vanaf 40 jaar neemt de hoeveelheid vrouwelijk hormoon af en starten toch echt de overgangsklachten.

 

Heftig bloeden is een zeer vervelende klacht. Ik heb vrouwen op mijn consulten die nergens durven te gaan zitten tijdens die dagen en bijna niet de deur uit komen. Gelukkig is er wat aan te doen. In een consult bekijk ik samen met de cliente welke oplossing het meest geschikt is.