Hebben de WK voetbalwedstrijden invloed op de overgang?

 

Leuke vraag die mij (Desiree) tijdens een consult gesteld werd en het antwoord is ...ehh, nee.

Het versnelt of vertraagd de overgang niet maar...het kan wel zijn invloed hebben op de klachten die je ervaart tijdens de overgang.

 

We weten uit vele onderzoeken dat stress geen goede vriend is voor vrouwen in de overgang. Stress maakt dat de overgangsklachten heftiger zijn. Stress kan ervoor zorgen dat je vrouwelijke hormoonspiegel sneller of meer daalt en daar had je juist al zo'n last van omdat je eierstokken minder vrouwelijk hormoon maken.

 

Geen wedstrijden meer kijken dan...nee hoor! Vind je het leuk (maar stiekem ook heel spannend) om naar voetbal te kijken, ga dan maar lekker genieten van die wedstrijden en je gezelschap. Dat levert namelijk weer een goed ontspannen gevoel en dat maakt de balans van de spanning weer goed. Het is natuurlijk wel prettiger als Nederland wint want dat maakt dat je je weer wat beter voelt en dat is soms in de overgang hard nodig.