Ontspannen voor na en tijdens je vakantie

Bij mij is het zover, de out of office staat aan bij mijn mail, nog even een blogje schrijven en dan ben ik vrij....

Ik heb maar liefs vier vrije dagen voordat ik vertrek.

Wat een luxe he!.

 

 

Dat is iets wat ik me zelf aangeleerd heb na jaren en jaren gestresst te vertrekken. Met de telefoon aan de hand, je koffers pakken, nog een laatste mailtje en ondertussen ook bedenken dat ik nog de sleutel moet brengen naar de kattenoppas. En ja dan ook nog rennend door de Kruidvat, de laatste pleisters, pillen en zonnebrand halen. 

 

Stress is nooit goed en zeker niet goed voordat je op vakantie gaat Het is namelijk zo dat dat doorwerkt in je vakantie. Je lichaam is door die extra stress van het inpakken en alles op tijd klaar krijgen in opperste waakzaamheid, Hij doet alles om te overleven!

Ben je aangekomen op je vakantie adres...Ga dan niet gelijk alleen maar ontspannen. Want dat is juist niet goed voor je lichaam. De stress van de afgelopen periode zorgde ervoor dat je afweermechanisme op volle toeren draait en op die manier wordt ziekte onderdrukt. Door alleen maar te ontspannen valt die bescherming weg. Je zal niet de eerste zijn die gelijk ziek wordt op vakantie.

Ga dus de eerst dagen van je vakantie nog wat sporten, wandelen en zeker niet een gat in de dag slapen. Hiermee beperk je het risico dat je ziek wordt.

 

En kom je weer thuis na een heerlijke periode. Probeer ook dan een paar dagen thuis na te genieten. Kook thuis wat je daar zo lekker vond, neem een lekker luchtje mee uit het vakantie land en plan tijd om dat leuke boek uit te lezen.

Doen hoor!