Herken de druppel! De druppel van werkstress...of is het de overgang?

Herken is de druppel is een goede actie van de overheid met als doel de gevolgen van te hoge werkstress te verminderen.

 

Of je te veel werkstress hebt kan je meten met onderstaande test:

 

https://www.facebook.com/checkjewerkstress/app_382042151933513

 

Ook kan je de facebookpagina vd overheid liken en dan krijg je geregeld tips om werkstress te verminderen. Super want iedereen functioneert zowel op werk als prive beter als hij of zij minder stress ervaart.

 

Maar wat nou als er uit komt dat je geen werkstress hebt en toch voel je je niet goed?

 

Of je hebt werkstress maar ligt het wel aan je werk?

 

Vaak zien we dat de werkdruk als te hoog wordt ervaren bij vrouwen in de overgang.

 

In de overgangsperiode hebben vrouwen vaak genoeg aan zich zelf.

Financiele problemen, reorganisaties, nieuwe taken , een nieuw computersysteem, een nieuwe baas of het verplicht volgen van een cursus zijn dan echt de druppel!

Dit geeft vrouwen enorm veel stress in die periode. Draaide ze hun hand er 10 jaar geleden niet voor om. Nu is het een reden voor slapeloze nachten. Hoeveel vrouwen ik al niet voor me heb gehad die zo opzien tegen een nieuwe cursus. Het is gewoon een drama voor ze. En...het ergste ze ervaren geen steun. De cursus wordt ze medegedeeld alsof ze een cadeautje krijgen maar hulp hoe het te volgen...nee daar horen ze niets van. En de jongere collega's vinden het geen probleem. Daar zit je dan....En tegen je werkgever zeggen dat je het nu even niet ziet zitten om een cursus te volgen, dat durft nu niemand.

 

 

Jammer want leidinggevenden in Nederland....werkstress verminder je door ook aandacht te hebben voor je vrouwelijk medewerkers in de overgangsleeftijd. Overleg meer en vraag geregeld hoe het gaat. Bekijk takenpakketten en cursussen samen met de dames en wees daar waar nodig flexibel! Dat scheelt heel wat druppels!