Dress Red day; aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen

Dit jaar organiseert de Hartstichting de Dress Red day op zaterdag 27 september. Door rode kleding te dragen vraag je aandacht voor meer onderzoek en aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen. In 2010 overleden in Nederland 58 vrouwen per dag aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Dat zijn meer vrouwen dan er aan kanker overlijden. De doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. (9x meer sterfte dan door borstkanker)


We weten dat vrouwen in en na de overgang meer risico lopen op hart- en vaatziekten. Dit komt o.a. door de vermindering van de vrouwelijke hormonen en de verhoging van het Folikel stimulerend hormoon. 


Een goede leefstijl is dan heel belangrijk; genoeg bewegen, let op vet in je voeding en zorg voor een gezond gewicht.