Mindfulness


Wat een feest, gister kreeg ik met de post De Mindfulness special van de Flow.


Op een simpele manier staat hierin beschreven hoe je meer in het moment kan zijn en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en daarbij zit het blad vol met leuke kaartjes om op te sturen, leuke briefjes die je vol kan schrijven voor je zelf, Knutselpapier om je eigen mindmap te maken en nog meer leuk gefreubel, lieve foto's etc...genieten dus.

wil je deze magazine ook? bestel voor 24 oktober op http://www.psychischegezondheid.nl/flowmagazinemindfulness kost 12 euro en is echt een tip hoor!

 

Tijdens consulten praat ik vaak over mindfulness met vrouwen, niet dat iedereen dat voor mij moet gaan doen hoor. Maar een vorm van mindfulness is slim en eens proberen echt te gaan ontspannen is een tip voor iedereen. 

 

Vrouwen cijferen zich te vaak weg, jakkeren maar door en dat geeft vaak overgangsklachten. Leren stiltaan, leren loslaten en niet altijd alles onder controle houden, daar gaat het om. Hoe je dat doet...maakt niet uit als je het maar doet. 

Mindfulness kan een hulp middel zijn.

 

Als afsluiter een mooie tekst van de reiki facebookpagina..over mindfulness gesproken!!.

 

DE GROT

Er was eens een donkere grot die diep onder de grond lag, aan het oog onttrokken. Omdat hij zo diep onder de grond lag, was er nog nooit licht doorgedrongen. De grot had nooit licht gezien. Het woord ‘licht’ had geen betekenis voor de grot, die zich niet kon voorstellen wat ‘licht’ zou kunnen zijn.
Toen op een dag stuurde de zon een uitnodiging naar de grot om naar boven te komen en hem te bezoeken.
Toen de grot boven kwam om de zon te bezoeken, was hij stomverbaasd en verrukt, want de grot had nooit eerder licht gezien en hij kon gewoon niet over deze ervaring uit.
Als dank voor het feit dat de zon hem voor een bezoek had uitgenodigd, wilde de grot iets terugdoen en nodigde dus de zon uit om een keer naar beneden te komen om hem te bezoeken, omdat de zon nooit duisternis had gezien.
Zo brak de dag aan dat de zon omlaag kwam en hoffelijk in de grot werd binnengelaten.
En terwijl de zon de grot binnenging, keek hij heel belangstellend om zich heen, benieuwd hoe ‘duisternis’ eruit zou zien. Toen vroeg hij verwonderd aan de grot: “Waar is de duisternis?”

Met dank aan de nvrm
https://www.facebook.com/nvrm.nl