Overgangsconsulente of vrouwencoach

Tja, soms krijg je ook lastige vragen. Onlangs was ik aanwezig op een ladiesnight om mijn beroep (Overgangsconsulente) meer bekend te maken. Want veel vrouwen weten niet van het bestaan af en al helemaal niet dat ik in Arnhem zit en zeker niet dat het vaak ook nog eens vergoedt worden door de zorgverzekeraar.


Ik spreek dus regelmatig vrouwen aan en deze dag werd er tot tweemaal toe gezegd dat ze het zo'n truttige naam vinden...overgangsconsulente..ouderwets.

Ja, tja, ehh, misschien is dat wel zo, maar ja, we zijn nou eenmaal landelijk met deze naam bekend en gegroepeerd. Dus zomaar even je naam veranderen dat kan niet zomaar. Zeker ik niet in mijn eentje. En het is ook nog eens beschermd.

Bij de volgende vergadering van de beroepsvereniging ga ik het zeker bespreken, maar ja wat is een mooi alternatief.

Vrouwencoach,  menopauzecoach, overgangscoach...klinkt allemaal mooi, maar ja, coach is niet beschermd. Iedereen mag zich coach noemen, dus het zegt niet zoveel..

overgangsverpleegkundige of menopauseverpleegkundige dekt ws het beste de lading, we zijn tenslotte verpleegkundigen met veel verstand van de overgang.

Heb je nog een beter idee...laat het me weten!