Tip voor vrouwen: besteed de energie in de ochtend aan jezelf!

Dagelijks heb ik vrouwen met overgangsklachten in mijn praktijk en vaak zie ik dezelfde problemen: 

Te weinig bewegen, want te weinig tijd.

Veel zorgen voor een ander en vergeten zichzelf.

De kilo's gaan er niet meer vanaf.

Gehaast gestresst, niet makkelijk tot rust kunnen komen.

 

Wandelen kan veel problemen wegnemen.

Vooral als je s morgens vroeg gaat wandelen. Dus de wekker een uurtje eerder zetten en voordat het werk, je gezin, je ouders of andere zaken je aandacht vragen gaan wandelen. 

In de ochtend heb je vaak (nadat je even wakker bent) de meeste energie. Juist die energie besteed je aan iets heel belangrijks: Jezelf!!

 

Probeer een half uur tot drie kwartier te wandelen. Lekker tempo erin. Hardrennen hoeft niet. Voordeel is, het is rustiger op straat en door het wandelen krijg je je beweging en rust in je hoofd.

 

Als het je lukt om voor het wandelen niets te eten, dus nuchter de deur uit, dan heb je gelijk ook het voordeel dat je je stofwisseling een flinke stoot geeft. Dames die bang zijn onderweg te veel honger te krijgen, die kunnen iets voor nood meenemen voor onderweg. Maar eigenlijk is dit niet nodig zolang je geen suikerziekte hebt. 

 

Ik geef deze tip ieder consult. En je wil niet weten hoeveel excuses ik hoor dat dit onmogelijk is om te doen.....

Vrouwen denken dat zij dit nooit kunnen gaan doen! Uiteraard gaan we juist hier een gesprek over voeren. Want ik weet heus wel dat door het wandelen je niet opeens geen overgangsklachten hebt, je niet opeens kilo's minder weegt, je niet opeens meer volkomen ontspannen bent. Maar door het wandelen neem je je lijf en je klachten serieus. Door tijd in de ochtend vrij te maken voor dit wandelen, maak je een start met kiezen voor je eigen gezondheid en welbevinden.. En die keuze zorgt zeker dat je klachten minder gaan worden.

Dus probeer het eens uit, Ga tijd voor jezelf vrij maken. Zie de zon opkomen, hoor de vogels fluiten en geniet. Loop je in de buurt van park Presikhaaf...dan kom je mij vast ook tegen!