Langdurige stress geeft gezondheidsproblemen, zeker in de overgang!

Vandaag heb ik (Desiree) een super bijscholing gehad. Het ging over depressieve gevoelens en langdurige stress.

Ik merk dat veel vrouwen in de overgang die bij mij op consult komen, vaak niet alleen last hebben van de overgang maar ook van langdurige stress. Het vervelende is dat deze problemen elkaar ook nog eens versterken.

Dit was voor mij een reden deze scholing te volgen.

 

De highlights:

Depressieve gevoelens horen bij het leven. Het geeft helemaal niet als je een aantal dagen nergens zin in hebt, niets wilt doen, je down voelen en je afsluiten van je omgeving. Eigenlijk is dit een heel natuurlijk proces. Je lichaam sluit zich af van je omgeving, wil al de energie alleen maar besteden aan herstel. 

Dus af en toe een paar dagen down...heel vervelend maar maak het niet groter dan het is.

Ben je heel vaak down of duurt het langer dan een week. Dan  moet je op zoek naar hulp en de oorzaak.

 

Een oorzaak kan zijn langdurige stress. Je lichaam wordt door een stressprikkel steeds in vecht of vluchtstand gezet. Gebeurt dit te vaak en volgt er na een stress periode onvoldoende ontspanning dan raakt je stressregulatie systeem overprikkeld met allerlei gevolgen zoals gewichtstoename, minder zin in sex en depressieve gevoelens.

 

Kort gezegd, wat dan te doen

stress vermijden

stress reductie (bijv door de sedona methode, deze heb ik kort geleerd en ga ik zeker gebruiken in mijn consulten)

bewegen

gezond eten

de juiste aanvulling van vitamine en mineralen.

 

Meer weten, of zelf last van de overgang of langdurige stress. Boek dan eens een consult.