Vitamine B6, is het nou echt zo slecht?

Vandaag stond het weer in alle kranten: "Vitamine B6 zorgt voor veel gezondheidsklachten". Je zou er bang van worden en besluiten geen vitamines meer in te nemen. Maar is dat slim?

 

Nergens zijn meningen zo verdeeld als over voeding en voedingssuplementen. Iedereen lijkt het beter te weten en ondertussen weet je niet meer wat te doen.

Toch adviseer ik met regelmaat vrouwen met overgangsklachten om een goede aanvulling in de vorm van vitamines te nemen. Niet altijd dagelijks maar zeker als kuur. Met vitamines is het niet zo baadt het niet dan schaadt het niet. Je kunt zeker teveel binnen krijgen, maar helaas met de verarmde grond en verminderde hedendaagse voedingskwaliteit ook veel te weinig!!. Een te hoog vitamine gehalte in het bloed zegt niet altijd iets over het vitamine gehalt e in de weefsels. Ik zie vrouwen enorm opknappen van de juiste vitamines in de juiste dosering. De levenskwaliteit gaat dan enorm vooruit.

 

Het onderzoek dat vandaag in de kranten stond was wat kortzichtig. Een groep mensen die vitamine B6 slikten werden na gebruik beoordeeld. In de groep werd er geen onderscheid gemaakt tussen matig gebruik, normaal gebruik, veel gebruik of extreem gebruik. De conclusie was dat een grote groep klachten had maar geen link met wat ze gebruikt hadden. Of mensen zich beter voelde na inname is niet gevraagd.

 

Twijfel je  of je wel de juiste vitamines slikt in de juiste dosering laat je dan voorlichten door professionele hulp van bijv orthomoculaire deskundigen, mesologen maar soms weet de medewerker van een reformzaak je ook goed te informeren.