Diploma Orthomoleculair Specialist Burnout ontvangen

Ik werk nu al ruim 7 jaar als verpleegkundig overgangsconsulent. Een fantastische baan die ik nog jaren kan doen. Het geeft veel voldoening om vrouwen goed te kunnen helpen, adviseren, informeren en te zorgen dat ze hun regie pakken.

Maar 1 ding frustrereerde mij al jaren. 

Zoveel vrouwen hadden de diagnose burn out al maanden geleden ontvangen voordat ze bij mij op consult kwamen. Zaten al tijden thuis, kregen wel hulp van bedrijfsmaatschappelijk werk of een coach of psycholoog. Heel fijn en heel goed want deze dame was haar grenzen over gegaan, moet vaak leren beter voor zichzelf te zorgen. Maar de doorverwijzers, huisarts en bedrijfsarts, en ook de psycholoog, coach, maatschappelijk werker...ze vergeten 1 ding...iets mega belangrijks.

IEDERE 40+ VROUW IS HORMONAAL UIT BALANS. (en helaas soms ook jongere dames)

En daar moet je ook wat mee. Om te zorgen dat ze weer lekker in haar vel komt te zitten moet je niet alleen naar haar hoofd kijken en behandelen (juist niet want te vaak zitten ze juist teveel in hun hoofd) maar kijk ook naar het lichaam. Beweging, voeding en hormonale balans.

En laat dat laatste nou zijn waar ik me al jaren druk mee maak, extra scholingen volg en nu wederom een extra diploma in heb gehaald. Ik mag me nu formeel orthomoleculair specialist burnout noemen. Toch weer leuk. Kan ik nog meer betekenen voor de vrouwen in mijn praktijk. Dit betekend meer kennis over neurotransmitters, ik mag nu de bravermantest afnemen en interpreteren. En ik heb meer kennis over supplementen die waardevol zijn om hormonaal in balans te komen en je burnout aanpakken.

 

Dus dames ...

denk je dat je in de overgang zit, wees welkom

denk je dat je een burnout hebt, of denkt men dat van jou, wees welkom

weet je niet of het een burnout is of de overgang, wees welkom.