Vergeetachtigheid in de overgang

De overgang, ook wel menopause genoemd, kan veel klachten geven. Vandaag had ik weer consulten en ook nu weer veel klachten. Vergeetachtig zijn was iets dat deze dames duidelijk noteerde als hoofdklacht. NIets meer kunnen onthouden, het gevoel hebben dat ze watten in hun hoofd hebben. Ze werden er erg moe van. 

 

De overgang kenmerkt zich door het dalen van je vrouwelijke hormonen. Ook je hersenfunctie heeft deze vrouwelijke hormonen nodig en dus ook daar zul je klachten ervaren. Gelukkig leert je lijf en hersenen om te gaan met minder hormonen en kunnen de klachten verminderen. Ook zie je vaak dat vrouwen slechter slapen door bijvoorbeeld de opvliegers en dat heeft ook een negatieve invloed op je geheugen.

 

Wat te doen...

probeer je rust te pakken, zorg voor regelmaat en voldoende slaap

gebruik niet te veel alcohol

maak lijstjes, wat je opschrijft hoef je niet te onthouden!

wordt niet boos op jezelf. Het verandert niets

meer hulp nodig...kom gerust eens langs!