Vrouwen zijn echt anders dan mannen!

In de Gelderlander van 4 feb. jl. een goed artikel over het belang van vrouwspecifieke zorg.

Gynaecoloog B. Fauser zegt dat onderzoek naar ziekten en de behandeling daarvan al jaren is gebaseerd op een blanke westerse man. En dat doet vrouwen enorm te kort. Hij maakt zich dan ook bij de overheid hard voor verplichte aandacht voor vrouwspecifieke zorg tijdens de opleiding van artsen en verpleegkundigen.

 

Ik als overgangsconsulente vind zijn meest pakkende zin in zijn verhaal "Als mannen last zouden hebben van de overgang, hadden zij er allang iets op gevonden".

 

De manier waarop artsen omgaan met de overgang vind hij schrijnend. De overgangsklachten zoals stemmingswisselingen, slecht slapen, transpireren hebben een enorme impact op de kwaliteit van leven. Maar ze doen er niets aan.

We worden steeds ouder, maar dat betekend dat we de laatste helft van ons leven moeten leven zonder de vrouwelijke hormonen.

100 jaar geleden was het zo dat het leven van vrouwen was beëindigd voordat de eierstokken stopte met werken. Door het langer leven hebben we een probleem gecreëerd waarvoor we onze ogen niet mogen sluiten, maar dat doen we wel.

 

Nou wij als overgangsconsulentes sluiten niet onze ogen. Dagelijks zien wij dames vechten met de overgangsverschijnselen. Gelukkig kunnen we wel helpen, bij iedere dame een andere aanpak, maar resultaat is er altijd wel. Helaas is het niet eenvoudig een pilletje slikken, maar aan de slag. Een keerpunt maken in je leven. Anders leven, meer ontspannen en meer genieten..hoe...we helpen u coachend naar uw nieuwe leefstijl. Kijk snel uw aanvullende verzekering na van uw ziektekostenverzekering, vaak worden onze consulten vergoedt. en heeft u geen aanvullende verzekering..Twijfel niet maak een afspraak en investeer in uw toekomst zonder vrouwelijke hormonen!