· 

Calzone

Vandaag starten we met pastinaaksoep vooraf. Ik eet bijna dagelijks zelfgemaakte soep. Ik maak altijd een pan voor twee dagen en 1 portie soep voor de lunch. Pastinaak soep is een makkelijk soepje, want deze groente heeft zoveel smaak, je hoeft bijna niets toe te voegen. Ik heb vijf ons pastinaak, 1 ui en 1/3 knolselderij gekookt met twee blokjes groente bouillon. Na het koken pureren en evt nog wat peper erbij. Deze hoeveelheid was voor 8 porties.

 

Daarna aten we Pizza Calzone. Mijn kids zijn dol op pizza en dit is nog een redelijk gezond alternatief. Ik heb volkoren pizzadeeg gekneed en in vier porties verdeeld. Deze porties uitgerold zo groot als een ovaal boterhambordje. 

De calzonevulling was een roerbak van 2 paprika's, 2 uien, halve prei, blikje gepelde tomatenblokjes, en half blikje mais. Op smaak gemaakt met basilicum en oregano. Deze vulling vervolgens op de deegflappen gedaan , hierop geraspte kaas en plakjes mozzarella en deze dichtgevouwen. 30 minuten in de oven. Ik schat dat er in iedere calzone 200 gram groente zit. Vervolgens een frisse salade erbij van romaine sla, tomaat, restje mais en een appel. Als dressing, yoghurt met kurkuma. Inmiddels is het maaltje op en zowel ik als de kids vonden het heerlijk.