Wat eet je in de overgang

Wat eet je in de overgang · 22. oktober 2018
Zaterdag weer eens naar de markt geweest, moet ik veel vaker doen. Goedkoop en vers. Vandaag dus inktvis gekocht. 700 gram voor drie personen...helaas veel afval, want ik koop het nog niet schoongemaakt. Een hele klus maar dan heb je ook wat. Na het schoonmaken, de inktvis in ringen geknipt en deze met drie tenen knoflook gebakken. Mmm lekker hoor en heel gezond, vol met vit B12, eiwitten en antioxidanten (goed tegen de rimpels dus) Ik heb ze gestrooid op een flink bord vol met roerbakgroenten....

Wat eet je in de overgang · 01. oktober 2018
Al eens gehoord van pompoenspagetti...ik wel maar nog nooit gegeten. Het schijnt dat er speciale pompoenen zijn die daarvoor geschikt zijn. Ik dacht wat een onzin, ik probeer het met een gewone kado gekregen pompoen. Maar nee. daarvan kan je geen spagetti maken. Dus als je pompoenspagetti wil dan toch maar kant en klaar in de winkel kopen. Maar ik had inmijn enthousiasme wel een halve pompoen geroosterd in de over. Pompoen in stukken snijden, bestrijken met olie en dan 30 minuten op 175 graden...

Wat eet je in de overgang · 01. oktober 2018
Heerlijke lunch, vult enorm goed. Ik had laatst teveel bananen gekocht (overgang he...dan koop je twee dagen achter elkaar dezelfde dingen!) en ik dacht wat doe ik daarmee. Ik vond dit heerlijke recept en inmiddels heb ik het al vaker gemaakt. Het is nl vetvrij en suikervrij...er zitten wel koolhydraten in maar wel goede en je moet tenslotte wel wat eten. Het brood lijkt op cake en mijn kinderen eten het gewoon als ze uit school komen, maar het is bedoeld als vullende lunch! Over voorverwarmen...

Wat eet je in de overgang · 30. september 2018
jeetje, al maanden niets op de blog gezet...ga nu bezig met inhaalslag. Het is niet dat ik niet lekker gegeten heb hoor...maar vergeet het steeds! vandaag kookte ik voor mezelf en wil het dan makkelijk houden maar natuurlijk wel gezond. Ik ben begonnen met twee tenen knoflook te fruiten met een gekneusde stengel citroengras, toen flink wat komijnpoeder, gemalen koriander, gember en kurkuma kruiden erbij. Toen dit lekker begon te geuren er een zak van 400gram chinese roerbakgroenten erbij en een...

Wat eet je in de overgang · 26. juni 2018
gezond, lekker en makkelijk. Je kookt een stronk brocolli van 500 gram (steel na schillen er gewoon bij doen). Na het koken, de brocolli samen met een flinke scheut olijfolie, een handje verse peterselie/basilicum (of elk ander kruid dat je nog hebt staan), een teen knoflook, een klein handje pijnboompitten, wat peper en zout en wat kaas (parmezaanse is lekker pittig maar ik had alleen geitenkaas) pureren met de staafmixer tot een lekker brei. Hier doe je doorheen een klein beetje...

Wat eet je in de overgang · 25. juni 2018
Schandalig...ik heb heel lang niets op de site gezet....niet dat ik niet lekker of gezond heb gegeten...maar steeds was het al op voordat ik een foto kon maken of gewoon vergeten... Maar nu ff een inhaal slag. Ik ontbijt graag met joghurt, fruit en muesli. Mijn zelfgemaakte muesli heb ik al eerder op de site gezet. Maar zoals iedereen vast weet is afwisseling goed voor het lichaam. Zo bak ik dus in het weekend vaak een ei met groenten als ontbijt en door de weeks neem ik graag een...

Wat eet je in de overgang · 22. april 2018
Het is niet dat ik niet eet, maar foto's maken en bloggen vergeet ik nog wel eens. Gisteren een bbq dus die op blog hoeft niet, dat kent iedereen wel. Dit at ik afgelopen week. Witte kool, heel gezond. Ik had deze klein gesneden en daarna geroerbakt met een ui,knoflook en vijf kruiden poeder. Aan het eind hamblokjes erbij, lente uitje en kapucijners. Snel klaar en heel veel vitamine en weinig koolhydraten, alleen dat van de kapucijners maar dat is mooi traag en gezond. Als bijgerecht een...

Wat eet je in de overgang · 14. april 2018
Ik ben dol op de griekse keuken en dit is makkelijk en vega. Schil een zoete aardappel per persoon, voor grote eters misschien nog 1 extra. Snijd deze in gelijke blokjes. Gooi ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet het 25 minuten in de voorverwarmde oven 200 graden, tussendoor nog een keer omscheppen. Maak ondertussen het aantal borden op die meemeten. IJsbergsla,veldsla, tomaatjes, rode ui, zwarte olijven. besprenkel met olijfolie. Per persoon wentel je...

Wat eet je in de overgang · 14. april 2018
Schandalig, ik heb de hele week er niets op gezet. niet dat ik niet gezond gegeten heb maar het was de week van de overgang dus veel op pad geweest om meer aandacht te vragen voor de overgang. Maar nu even een inhaal slag. Dit is absoluut mijn favoriet. Ik eet dit wel wekelijks. Groenten in de oven.Ik maak in een kommetje een sausje dat ik over de groenten ga gooien. dit maak ik als eerste zodat de smaken goed inkunnen trekken. Ik doe flink wat olijfolie in het schaaltje met twee geperste...

Wat eet je in de overgang · 03. april 2018
Geen tijd voor boodschappen en wel veel beleg in huis, over van het paasontbijt. Er lag nog een hele brie, dus daar wilde ik iets mee doen. Gelukkig ook nog spinazie in de vriezer et voila een maaltijd voor 3 personen. Ik ben begonnen met een ui aan te fruiten met 50 gram spekjes (ook nog over vd quiche van pasen) samen met een flinke teen knoflook. Ondertussen volkoren pasta (150 gr) gekookt en spinazie (600 gr) ontdooit. De ui/spekjes met wat haverroom door de spinazie geroerd. De gekookte...

Meer weergeven