· 

Grieks; saganaki

Ik ben dol op de griekse keuken en dit is makkelijk en vega.

Schil een zoete aardappel per persoon, voor grote eters misschien nog 1 extra. Snijd deze in gelijke blokjes. Gooi ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet het 25 minuten in de voorverwarmde oven 200 graden, tussendoor nog een keer omscheppen. Maak ondertussen het aantal borden op die meemeten. IJsbergsla,veldsla, tomaatjes, rode ui, zwarte olijven. besprenkel met olijfolie. Per persoon wentel je een fetaplak door ei, vervolgens door bloem, vervolgens door ei en dan door paneermeel. bak de plak kort in hete olijfolie. Leg de plak op de salade en serveer de zoete aardappel erbij. Vooraf had ik een groentesoep, voorgesneden kant enklare soepgroenten gekookt in bouillon. Lekker simpel. Ik had een hele zak voor vier koppen. Zo kom je tenminste aan je groenten van de dag.