· 

Inktvis

Zaterdag weer eens naar de markt geweest, moet ik veel vaker doen. Goedkoop en vers.

Vandaag dus inktvis gekocht. 700 gram voor drie personen...helaas veel afval, want ik koop het nog niet schoongemaakt. Een hele klus maar dan heb je ook wat. Na het schoonmaken, de inktvis in ringen geknipt en deze met drie tenen knoflook gebakken. Mmm lekker hoor en heel gezond, vol met vit B12, eiwitten en antioxidanten (goed tegen de rimpels dus) Ik heb ze gestrooid op een flink bord vol met roerbakgroenten. Ik had op de markt paksoi en  rode paprika gekocht. Paksoi is een zogenaamde crucifere groente, dat is een groente (zoals bijv alle koolsoorten, brocolli, spruitjes rucola,) die zorgt voor aanmaak van goede oestrogenen. (ja ja je kan ook foute oestrogenen maken) . Ik had er wat couscous bij gedaan, niet teveel want het is een koolhydraat maar wel veel beter dan rijst! en een snoeptomaatjes salade. De tomaatjes had ik een uur voor consumptie gemarineerd in olijfolie, verse basilicum, iets zeezout en peper. Was weer een heerlijk vullend maaltje.