· 

Spinazie brie schotel

Geen tijd voor boodschappen en wel veel beleg in huis, over van het paasontbijt. Er lag nog een hele brie, dus daar wilde ik iets mee doen. Gelukkig ook nog spinazie in de vriezer et voila een maaltijd voor 3 personen.

Ik ben begonnen met een ui aan te fruiten met 50 gram spekjes (ook nog over vd quiche van pasen) samen met een flinke teen knoflook. Ondertussen volkoren pasta (150 gr) gekookt en spinazie (600 gr) ontdooit. De ui/spekjes met wat  haverroom door de spinazie geroerd. De gekookte pasta in de ovenschotel gedaan, daarover een laag spinazie en daarop de brie. 10 minuutjes in de oven gedaan en klaar was het. echt super simpel. Erbij een ijsbergsalade met peer en tomaat en olijfolie. Vooraf zelfgemaakte brocollisoep van gisteren. alweer ja,dit recept heb ik van de week al gedeeld maar ik maak het vaak want brocolli is 1 vd gezondste groenten om te eten. Het vertraagt bijvoorbeeld het verouderingsproces, altijd handig voor dames in de overgang!!