· 

bananenbrood

Heerlijke lunch, vult enorm goed.

 

Ik had laatst teveel bananen gekocht (overgang he...dan koop je twee dagen achter elkaar dezelfde dingen!) en ik dacht wat doe ik daarmee. Ik vond dit heerlijke recept en inmiddels heb ik het al vaker gemaakt. Het is nl vetvrij en suikervrij...er zitten wel koolhydraten in maar wel goede en je moet tenslotte wel wat eten. Het brood lijkt op cake en mijn kinderen eten het gewoon als ze uit school komen, maar het is bedoeld als vullende lunch!

Over voorverwarmen op 175 graden. Je neemt vier grote bananen Met de staafmixer pureer je deze bananen samen met vier eieren en 100 ml joghurt. Hierna spatel je er 120 gram bloem/meel doorheen. Het originele recept is met bloem maar dat is niet zo best. Ik heb het gedaan met volkoren roggemeel. Daarnaast ook 1 eetlepel kaneel,en 8 gram bakpoeder. Daarna er doorheen spatelen 50 gram walnoten grofgehakt en wat klein gesneden gedroogde abrikozen. Alles storten in een ingevet bakblik en dan 45 minuten in de oven. Ik eet als lunch twee plakken. Ik doe gewoon porties van twee plakken in de vriezer. Ze zijn snel ontdooid en nog steeds erg lekker! Makkelijk als je buitenshuis moet eten en je geen tijd hebt om een verantwoorde lunch te maken. Dit is een mooi en lekker alternatief.