· 

Bloemkoolrijst

jeetje, al maanden niets op de blog gezet...ga nu bezig met inhaalslag. Het is niet dat ik niet lekker gegeten heb hoor...maar vergeet het steeds!

vandaag kookte ik voor mezelf en wil het dan makkelijk houden maar natuurlijk wel gezond. Ik ben begonnen met twee tenen knoflook te fruiten met een gekneusde stengel citroengras, toen flink wat komijnpoeder, gemalen koriander, gember en kurkuma kruiden erbij. Toen dit lekker begon te geuren er een zak van 400gram chinese roerbakgroenten erbij en een gesnippert uitje. Dit met een scheut oestersaus lekker geroerbakt. Ondertussen twee eieren geklutst en in een ander pan scrumbled egg van gemaakt. Ik had nog wat kipfilet vleeswaren liggen en omdat die wel op moest heb ik die ook nog gesneden door de roerbak gedaan. Toen de groente goed gebakken was heb ik 300 gram bloemkoolrijst nog twee minuten mee gebakken en op het laatst de eieren toegevoegd. Vervolgens in een bowl gedaan en er nog wat ongezouten pinda's opgedaan. 1 portie at ik vandaag en eentje in de vriezer voor als ik nog minder tijd heb. Super lekker, makkelijk en geen koolhydraten, genoeg eiwitten en groenten. Prima maaltijd voor de overgang dus!