· 

avondeten en lunch

Gisteravond at ik volkoren spaghetti met een zelf gemaakte roomsaus. Als basis voor een saus gebruik ik vaak haverroom. Deze is reuze smaakvol maar veel minder verzadigd vet (=fout vet) dan een creme fraiche of kookroom en ook nog eens van plantaardige afkomst...beter voor het milieu.

Eerst heb ik twee uien met twee tenen knoflook aangefruit, toen het pakje room erbij gegooid en ik heb 450 gram wilde zalm gaar gekookt op laag pitje in de roomsaus. Toen het gaar was nog wat peper en zout en toen een hele courgette geraspt en heel kort mee laten koken. Heerlijk sausje. Ik had er nog wat brocolli bij gekookt en een salade gemaakt, anders kwam ik niet aan 250 gram groente per persoon. Hier was nog wat van over...dus ik bof! Vandaag met wat sla wordt het sausje samen met de brocolli mijn lunch. Ik gooi er nog wat noten op...anders niet genoeg eiwit voor de lunch. En weer klaar voor vandaag met de lunch...gezond eten hoeft niet atlijd veel tijd te kosten!