· 

Gevulde zoete aardappel

Vandaag is het de kookdag van mijn dochter! Met de kids heb ik de afspraak dat zij ook eens in de twee weken koken. Leren ze van en ik een dagje wat makkelijker! Tip voor alle vrouwen in de overgang want we hebben het al druk genoeg met onszelf đŸ¤£.
Mijn dochter had een heerlijk recept opgezocht die ik zelf ook zeker nog eens zal maken. Het is gemaakt voor drie personen. 
Zes niet al te grote zoete aardappelen wassen en daarna in zilver papier wikkelen. Vervolgens zeker drie kwartier in de oven op 200 graden. Ondertussen alle tijd om de vulling te maken: 1 uit bakken met 250 gram gehakt met 1 paprika, 10 groene olijven in plakjes en een half pak diepvries erwten. Als alles goed gebakken is dan een blik tomatenblokjes erbij en sap van halve limoen. Gekruid met koriander, gemalen komijn, paprika poeder. Als je aardappelen gaar zijn (ff prikken ter controle) deze bijna door midden snijden en een flinke schep roerbak erop. Daarboven op quacamole en er moest zure room op. Die laatste hadden we niet in huis. Dit opgelost door hangop te maken, dit was super lekker erbij. Tot slot een frisse veldsla erbij. Heerlijke maaltijd met meer dan 250 gram groente! Ik ben super trots op mijn dochter.