· 

Maaltijdsoep

Weer geen foto...en een dag later maar ja, nu pas even de tijd om jullie te vertellen wat ik nou gister gegeten heb. De lunch was een boterham met haring met peer en mandarijn als toetje en weer een flinke beker kruidenthee.

 

Het avondeten was maaltijdsoep lekker en makkelijk. Maaltijdsoep staat in herfst en winter zeker wel eens in de twee weken op het menu. Het fijne is...alles kan erin. Je hoeft soms zelfs geen boodschappen te doen. Deze keer heb ik een flinke ui gebakken in de soeppan. ik vind dat gebakken ui meer smaak geeft dan gekookte ui..vandaar. En hoe meer smaak van de groenten, hoe minder zout je hoeft toe te voegen. Daarna kort een half pakje spekreepjes meegebakken. Vervolgens 2 winterwortelen in stukjes erbij, daarna halve prei, 1,5 paprika en 1/3 knolselderij. Dit alles gaarkoken. Daarna een beetje tellen wat er nog bij moet...ik kookte voor 6 personen (althans 5 personen en een portie in de vriezer voor een moment met minder tijd) Ik wil dan dat er 1500 gram groente in zit. Ik heb er nog bij gedaan een klein blikje mais, een klein potje bruine bonen en een blikje kidneybonen.lekker veel peulvruchten dus, en dat zijn mooie plantaardige eiwitten. Tot slot een blikje tomatenblokjes. Alles daarna op smaak gemaakt met ketjap, chilipoeder, paprika poeder. gedroogde bieslook en peterselie (had niets vers) kurkumapoeder, gemberpoeder en peper. Het was nog een beetje te flauw dus nog iets zout toegevoegd. Op het laatst een rookworst in plakjes erin...we mogen tenslotte wel iets van vlees erbij hebben. Niet super gezond, maar wel weer lekker...oeps dat heb ik deze week ook al een keer eerder getypt! Daarbij had ik een vers gebakken brood, ik vind dat vloerbrood meergranen van de Aldi super lekker. Die neem ik meestal als je normaal een stokbroodje zou doen. het is net alsof je zelf een brood hebt gebakken. Erop had ik zelf wat kruidenboter gemaakt. Ook zo makkelijk; in een schaaltje een aantal lepels halvarine doen die wat losroeren met een scheut olijfolie. Vervolgens een teentje geperste knoflook erin, gedroogde peterselie en bieslook en wat zout en peper. Even laten intrekken en klaar. Dit kan ook met roomboter, ook heel lekker maar iets calorierijker en mijn zoon mag geen melkproducten dus vandaar mijn keuze voor halvarine. Eetse maar weer....