· 

Zuurkooltaart

Weer eens wat anders en verrassend lekker. Ik had het nog nooit gemaakt maar zag het recept en dacht laat ik dat eens proberen want zuurkool is erg gezond. Er zit veel vitamine C in, daarom een antioxidant en dat is oa kankerwerend. Veel kalium en magnesium en dat is goed voor je botten en de melkzuurbacterien zijn goed voor je darmen. Let wel op er zit veel zout in. het nadelige effect daarvan beperk je door de zuurkool voor het koken goed met water uit te spoelen en er altijd rauwkost bij te eten. De taart maak je door hartige taart deeglapjes in de taartvorm te doen. (26 cm vorm). Hartige taart deeg is minder vet dan bladerdeeg! Vervolgens heb ik 250 gram gehakt gebakken met twee uien en daar veel kerrie en kurkuma opgegooid. en op smaak wat peper en zout. het hoeft niet helemaal doorgebakken. De zuurkool 20 minuten gekookt (moest in appelsap maar die had ik niet in huis). Twee flinke elstar appels geschild en in stukjes gesneden. vervolgens de taart gemaakt. Het deeg gevuld met eerst laag gehakt, daarna de appel, daarna de zuurkool. Hierover heen een mix van 3 losgeklopte eieren met 1/3 pakje haverroom (moest eigenlijk room zijn maar dat vind ik te vet). Dit geheel 3 kwartier in de oven op 175 graden. Dit recept was voor vier personen, wij hebben het met drie met gemak opgegeten. hadden er ook nog salade bij.