· 

arabische kippensoep

Ziek lekker volgens mijn kinderen, eh dat is een compliment!! Pubers hebben soms rare uitspraken. Maar met gemak hebben ze ieder twee grote kommen op!

Ik vond het zelf waanzinnig lekker en ga dit vaker klaarmaken, al had ik bij aanvang van koken wel mijn bedenkingen...een kaneelstokje meekoken, zou dat wel smaken..eh ja dus.

Je begint met 3 ons kipdijfilet in stukken, te bakken in de soeppan in een dun laagje olie. Peper en zout op de kip. als de kip rondom gebakken is, hoeft dus niet lang. dan de kip er weer uithalen. Vervolgens in het bakvet twee uien met drie tenen knoflook (heel goed voor het ontgiften van je lichaam en daarom opvlieger verlagend) bakken. Tijdens het bakken gooi je erop; 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder en halve theelepel paprika poeder. goed even bakken, dan 4 eetlepels bloem erop gooien, ook even twee minuutjes bakken en Hierna gooi je er 1 liter kipbouillon erbij en de kip en een blikje tomatenblokjes en een blikje kikkererwten en het kaneelstokje. Het geheel 14 minuten zachtjes laten koken. en klaar is de soep. Wij hadden er een schaaltje rauwkost bij. Hier zat in winterwortel, augurk, zwarte olijf, mais, appel en tomaat. dressing olijfolie. Ook een stukje turksbrood om lekker mee te soppen. Ik vond het hemels lekker enne, je hebt het niet door maar toch gezonde vetten, voldoende eiwitten en voldoende vitaminen. Lekker eten is zo gezond en dit is ook super snel en makkelijk te maken...voor herhaling vatbaar dus.