· 

Pasta met spinaziesaus en tomatensoep

gaan we weer...het eten op en dan bedenk ik me dat ik een foto had moeten maken...

Dus maar zonder. Dit maaltje kook ik vaker. Lekker makkelijk en vol groente.

Ik bak een flinke ui met knoflook en champignons tot ze gaar zijn. Ondertussen ontdooi ik een pak naturel diepvriesspinazie (voor drie personen had ik 450 gram pak). Als de spinazie  ontdooit is en warm gooi ik daar 125 gram hamblokjes in, het uienprutje en een flinke scheut haverroom, de "saus" moet niet te dun worden maar mag wel lekker romig. Vervolgens doe ik er een flinke hand geraspte kaas in. Deze saus ik eet zelf grotendeels over sla en een beetje volkoren pasta. Mijn kids kiezen alleen voor pasta. Besef wel je hebt meer saus op je bord dan pasta maar dat is helemaal niet erg.

Als bijgerecht een veldslasalade met peer en avocado met olijfolie dressing.

 

Vooraf zelfgemaakte tomatensoep maar dan een simpele. Ik bak een ui in de soeppan, daarna gooi ik er gekookt water in en een grote zak voorgesneden soepgroenten. Dit laat ik een 10 minuten koken met twee bouillonblokjes van zonnatura.. Vervolgens een blik tomatenstukjes erbij. Op smaak gemaakt met wat ketjap, kurkuma, gember en een beetje zoetstof. Dit is een pan voor 7 borden. Een portie weer in de vriezer voor een snelle lunch en morgen weer allemaal een bord soep.