· 

Zoete aardappeltortilla

De foto ziet er niet zo lekker uit, maar wat een lekker gerecht. het stond eergisteren in de gelderlander, ik las het en dacht dat kan wel eens lekker zijn en inderdaad.

Ik heb wat afgeweken van het recept. 

Ik heb gekookt voor drie personen maar heb nog wat over voor de lunch van morgen (mmmm). Je schilt drie flinke zoete aardappelen en schaaf die in dunne plakjes, dat is nog een hele klus hoor, sportschool is er niets bij. Ook een grote ui snij je in dunne schijfjes. Dit alles bak je een 5 /10 minuten in een grote koekepan. Dan klop je vijf eieren los met een klein scheutje haverroom. Hierin verbrokkel je 100 gram feta. Dit mengsel gooi je op de aardappels en dan op laag vuur met deksel op de pan 10 minuten bakken. Ik had daarbij vooraf zelfgemaakte brocollisoep. Voor zes porties bak ik een ui in de soeppan, dan doe ik er gekookt water bij en 500 gram brocolli en twee bouillonblokjes van zonatura. Geheel koken en dan pureren met staafmixer. beetje peper erbij en klaar. Als bijgerecht had ik ijsbergsla met stukje fetta, zongedroogde tomaatjes en een paar zwarte olijven. Als dressing olijfolie. Heerlijk maaltje en supersnel klaar .En weinig koolhydraten want zoete aardappelen vallen onder de groenten!