· 

Snelle gezonde hap

Gisteravond kookte ik voor mezelf alleen. Dan kies ik vaak voor iets makkelijks maar gezond blijft belangrijk. 

Ik heb een pak nasi bami groenten (450gram) geroerbakt met 50 gram spekjes, 5 spices kruiden, een flinke teen knoflook en een scheutje ketjap. Dit duurt 10 minuten. Voor erbij had ik zelf een sate saus gemaakt. de basis hiervoor is pindakaas, ik heb altijd de 100% pindakaas met stukjes van albert heijn. Neem hiervan 2 flinke eetlepels, hierbij wat gemberpoeder, scheutje ketjap, scheutje water, sambal en peper. evt nog wat water bij voegen om er een mooie saus van te maken. 

Ik had eerst op mijn bord een halve mango in stukjes gelegd met een flinke hand veldsla. Hierop de roerbakgroenten en daarop de satesaus met wat ongezouten pinda's. Was superlekker en met 15 minuten klaar!!