Cranio-sacraal therapie, een mooie manier om met je zelf aan de slag te gaan.

 

Regelmatig doe ik een wisselconsult. Dat wil zeggen, ik bied iemand een consult bij mij aan als overgangsconsulente en ik krijg een consult bij diegene.

Dat is leuk, nuttig en de ultieme manier om het werk van een ander goed te leren kennen.

 

Deze keer mocht ik naar Monica, zij geeft cranio-sacraal therapie. Ik had me nog niet verdiept in wat in zou houden, kom maar op. Ik verheugde me stiekem op een ontspannende massage....

 

Nee dus. Het is een manier om mooi in balans te komen. Monica legde steeds een hand boven en onder een lichaamsdeel om zo "het"te laten stromen. Als het goed stroomt kan je in balans komen. Nou dat was ik dus duidelijk niet helemaal.

Heel indrukwekkend wat je allemaal voelt en wat het met je doet.

Het heeft mij mooie inzichten gegeven en het was een cadeautje dat ik echt iedereen gun.

 

ik zal zeker klanten met overgangsklachten eens doorsturen. Ik denk dat veel mensen hier baat bij kunnen hebben.

 

Monica bedankt voor je aanpak!

 

Hieronder voor de liefhebber, de uitleg van wat  cranio-therapie kan zijn en waarvoor het ingezet kan worden. Bron: http://www.infocranio-sacraaltherapie.nl/

 

Cranio-Sacraal Therapie is een prachtige ondersteuningsvorm om mensen te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen. In de Cranio-Sacraal Therapie gaan we er van uit dat de mens een totaliteit is van de diverse fysieke, emotionele en mentale lagen. Pas als al deze lagen zowel op bewust als onbewust niveau ‘geheeld’ en verbonden worden, zul je als mens in alle opzichten optimaal in je vel gaan zitten en van daar uit je maximale potentieel gaan bereiken. Dit geldt uiteraard voor zowel jong als oud.

 

Onverwerkte blokkades in één van de lagen, ongeacht of dit nu op fysiek of emotioneel niveau is, zullen op den duur altijd doorwerken naar de andere lagen en zo het algehele welbevinden en functioneren beïnvloeden.

Dat zal ervaren kunnen worden in lichamelijke klachten of moeheid, maar bijvoorbeeld ook op emotioneel niveau of in het problemen ondervinden bij het aangaan of onderhouden van relaties. Bij kinderen kan het zich regelmatig uiten in veel huilen of in ontwikkelingsstoornissen, in hyperactief gedrag, faalangst, éénkennigheid of in slecht slapen, om maar een paar voorbeelden te noemen.