Over praktijk Uw Keerpunt

 

 

 

 

De praktijk heet: “Uw Keerpunt”.

Reden voor deze naamkeuze is dat de overgang een keerpunt is in het vrouwenleven. Op meerdere vlakken...van vruchtbaar naar niet vruchtbaar. Vaak gaan in deze periode de kinderen het huis uit, je rol naar je ouders verandert in die van mantelzorger en ook je relatie kan onder druk te komen staan. Want door de overgang ben je vaak niet meer dezelfde. Veel veranderingen. En dat is vaak positief hoor. Vrouwen leren door de overgang beter voor zichzelf te zorgen. Besteden meer tijd aan hun eigen welbevinden. Voorheen hield je je vast vaak bezig met wat anderen van je vonden of was je druk met zorgen voor alles en iedereen. Die zorgbehoefte daalt in de overgang, maar wat stijgt is de behoefte aan me-time. Dus pak die tijd.

 

De overgang is vooral een keerpunt in je leven omdat eerst je vrouwelijke hormonen voor jouw lijf zorgden. Nu moet jezelf voor je lichaam gaan zorgen. De overgang heeft een negatieve invloed op je botstructuur en je hart- en bloedvaten. Dus als de sodemieter zelf voor je botten en hart zorgen!

Dus pak de kans, laat de overgang niet je eindpunt zijn, negeer het niet maar maak eens een bochtje naar links of ga eens kijken of rechts beter bij je past, trap af en toe op de rem.

 

 

 

 

Je hebt een klacht. Wat nu?
Ik doe er alles aan om je op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je ergens niet tevreden over bent. Het is belangrijk om deze onvrede eerst met mij te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en komen we er samen uit als je kenbaar maakt waarover je ontevreden bent of wat je anders wil hebben. Wil of kun je de klacht niet met mij persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kan je gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging: VVOC. Deze ondersteunt je bij het formuleren van je klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt samen met je gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor je klacht. Je klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld.

 

 

De verpleegkundig overgangsconsulent, Wie is dat?

Ik mag mijzelf Verpleegkundig Overgangsconsulent noemen omdat ik een zij BIG-geregistreerd verpleegkundige ben die een opleiding aan het Care for Women institute heeft gevolgd en periodiek bijscholingen volg van de vereniging voor Verpleegkundig Overgangsconsulentes. Daarnaast voldoe ik aan de kwaliteitseisen van de V&VN (beroepsvereniging voor verpleegkundigen) ik ben ingeschreven bij de kamer van koophandel en in het bezit van een AGB-code waardoor vergoedingen bij uw zorgverzekeraar vaak mogelijk zijn.

 

Voor welke klachten kunt u een afspraak maken?

 

 • Stemmingswisselingen
 • neerslachtigheid
 • Opvliegers
 • Hevige transpiratie
 • Vermoeidheid
 • Menstruatieproblemen
 • Seksualiteit
 • Anticonceptievragen
 • Slecht slapen
 • Urineverlies
 • Botontkalking
 • burn out
 • En veel meer…..

 

 

Loop niet te lang door met klachten, u hoeft het niet alleen te doen. Ik wil die vriendin zijn, met verstand van zaken, die samen met u oplossingen zoekt. Ik wil u steunen en coachen bij het traject dat u kiest. Ik kan de problemen niet van u overnemen, maar helpen doe ik graag. Mijn motto is daarom ook Hulp vragen mag.

 

 

  

Mijn motto: Hulp vragen mag!